• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Yeşilay`dan İmza Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yeşilay Batman İl Temsilcisi Şehmus Temiz, her yıl milyonların ölümüne sebep olan sigaranın, üretiminin insanlık suçu kapsamında olduğuna inandıklarını belirterek, başlattıkları imza kampanyasına destek istedi.

 

Temiz, Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak her yıl dünyada 6 milyon, Türkiye`de ise 120 bin insanın ölümüne sebep olan sigaranın, üretiminin insanlık suçu kapsamında olduğuna inandıklarını belirterek, \"Yeryüzündeki hiçbir katil cani veya soykırımcının bu kadar cana kıymadığını, yapılan bilimsel araştırmalar ve istatistikler ortaya koymaktadır. Bu bağlamda TBMM, BM, AB ve Dünya sağlık Örgütü`ne (DSÖ) bildirip gerekli girişimlerde bulunmak üzere tüm yurtta bir imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Sigara üretiminin insanlığa karşı suç olduğuna inanıyorum. Atacağımız imzalar, bizim ve çocuklarımızın daha az duman solumaları için atılacak büyük bir adım olacaktır\" dedi.

 

Temiz, Batman Valisi Ahmet Turhan, Başsavcı, Sağlık İl Müdürü başta olmak üzere Batman`ın şehrimizin önde gelen birçok isminin kampanyaya öncülük ederek ilk imzaları attıklarını vurgulayarak, \"Vatandaşlarımızdan kampanyaya destek vermek isteyenler, TPAO sağlık merkezi, Güneş Eczanesi (Ağız Diş Hastanesi Karşısı) ve Gülistan Caddesi girişi ile Atatürk Parkı karşısında kuracağımız noktalarda imza atabilir veya imza formu alabilirler. Tüm vatandaşlarımızı daha temiz ve sağlıklı bir dünya için desteğe davet ediyoruz\" şeklinde çağrıda bulundu. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir