• DOLAR 32.488
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2449.056
  • ...
Vali Turhan Kurum Amirleriyle Toplantı Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Valisi Ahmet Turhan, Batman`da görev yapan tüm kamu kurum müdürleri ve ilçe kaymakamlarının hazır bulunduğu toplantıda nitelikli kamu hizmeti, vatandaş memnuniyeti, şeffaflık ve verimli çalışma konularıyla ilgili önemli mesajlar verdi.

 

Kurumların hizmet sunumunda vatandaş memnuniyetinin kamu hizmeti açısından olduğu kadar devlet-millet kaynaşması bakımından da önemli olduğunu vurgulayan Vali Turhan, \"Hepimiz hizmetkârız, taşıdığımız yük kudsi bir yük. O nedenle işinizi asla küçümsemeyin. Biz bir ekibiz ve devleti temsil ediyoruz ve hizmet verirken insanlara şefkatle yaklaşmamız lazım. Doğru bir dokunuş insanlarımızı memnun edeceği gibi yanlış bir dokunuş insanımızı devletten soğutacaktır. Bunun farkında olmamız ve ona göre hareket etmemiz lazım\" ifadesini kullandı.

 

Konuşmasında vatandaşın memnuniyetinin önemini ısrarla vurgulayan Turhan, \"Vatandaş bizden memnun değilse işi hızlı yapmamızın da bir anlamı yok\" dedi.

 

Yöneticilere, kapılarını çalan herkese eşit ve hakkaniyetli yaklaşması talimatını veren Vali Turhan, verilen hizmetlerde ise şeffaf olunmasını istedi. Açıklamalarında dürüst ve ahlaklı idareciliğin önemine de dikkat çeken Turhan, \"İdareciyseniz hesap vermekten korkmayın, asıl hesap veremeyeceğiniz konularda hesaba çekilmekten korkun\" diye konuştu.

 

\"Empati Yapmamız Lazım\"
Her kurumun amirinin kurumuna sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Turhan, art niyetli kişilerin halkla devleti psikolojik olarak koparmaya çalışabileceğine dikkat çekerek, \"Bunun olmaması için hizmet verirken vatandaşa şefkat gösterip empati yapmamız lazım\" ifadesini kullandı. Turhan, konuşmasının devamında yolsuzlukla mücadele ve şeffaf yönetimin önemini özellikle vurgularken, bu yapıyı el birliğiyle güçlendireceklerinin altını çizdi.
Turhan, bu kapsamda kurumların yaptığı tüm ihalelerin valilik web sitesinde yayınlandığını ve bunu titizlikle takip edeceklerini belirterek, buna riayet etmeyen kurum yöneticileri hakkında ise anında soruşturma açılacağını sözlerine ekledi. (Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir