• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
Başörtüsü İle Karne Almaya Gitti, Kovuldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Karnesini almaya başörtüsüyle giden 8. sınıf öğrencisi Zeyneb Şafak, başörtüsü ile gittiğinden dolayı öğretmenlerinden hakaret gördüğü iddiasıyla karnesini alamadan okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Öğretmenlerinden, "Neden okula böyle geldin. Çık git. Allah belanı versin pislik" şeklinde hakaret gördüğünü iddia eden Zeyneb Şafak, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Adli İşlemler Büro Amirliği`ne hakaret davası açtı.

Manisa Murat Germen İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Zeyneb Şafak iddialara göre karne almak için gittiği okulunda okul öğretmenleri Ferhan Demirci, Nilüfer Sözer ve Okul Müdür Yardımcısı Zafer Şaşmaz`dan ağır hakaretlere uğrayarak okuldan kovuldu. Karne alamadan okuldan ayrılmak zorunda kalan Zeyneb Şafak, durumu ailesine bildirmesi üzerine Baba Mehmet Şafak kızını alarak Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Adli İşlemler Büro Amirliği`ne gitti. Burada öğretmenlerden ve müdür yardımcısından şikayetçi olan Zeyneb Şafak, "Bir gün öncesinde mezuniyet töreni vardı okuldan. Okul okul olmaktan çıkmış podyuma dönmüştü. Bütün bunlara bir şey demeyen okul idaresi okulun son günü olan karne gününde beni ağır hakaretlerle okuldan kovdu. Bu psikoloji ile SBS sınavına girdim" dedi.

"ALLAH BELANI VERSİN NEDEN BÖYLE GELDİN?"

Babası ile birlikte Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Adli İşlemler Büro Amirliği`ne giderek hakaret davası açan Zeyneb Şafak ifadesinde, "Cuma günü saat 09.00 sıralarında karnemi almak için okuduğum okul olan Murat Germen İlköğretim Okulu`na gittim. Ben okula serbest kıyafet olduğu için başörtüsü takarak gittim bu esnada beni koridorda gören Ferhan Demirci bana `Okula böyle gelemezsin, okul kurallarına aykırı. Sene başından beri açık geldin şimdi niye başını kapattın` dedi. Bende `Şuan ders işlemiyoruz bu yüzden böyle geldim` dedim. Öğretmen Ferhan Demirci gitti, daha sonra beni koridorda beni gören Nilüfer Sözer ve Ferhan Demirci isimli öğretmenlerim bana, `Sen neden böyle geldin, çık git` dedi. Bende hiçbir şey demeden gidiyordum. Nilüfer Sözer isimli öğretmenim bana, `Allah belanı versin` diye bağırdı. Ferhan Demirci isimli öğretmenim ise `Pislik` diye bağırdı" dedi.

Zeyneb Şafak, "Ben oradan uzaklaştım ve tuvalete arkadaşım Betül Nur Orunlar ile gittim ve ağladım. Burada arkadaşım annemi aradı ve durumu anlattı daha sonra Nilüfer Sözer tuvalete geldi, `Okul Müdür Yardımcısı Zafer Şaşmaz seni odasına çağırdı. Gel pislik` dedi.

MÜDÜR YARDIMCISI OKULDAN KOVDU!

Şaşmaz`dan da ağır hakaretler işittiğini iddia eden Zeyneb Şafak, "Müdür Yardımcısı Zafer Şaşmaz kendi odasının önünde bana `Neden böyle başörtüsü ile geldin` dedi. Ben de `Herkes serbest kıyafetle gelmiş bende böyle gelmeyi uygun gördüm` dedim. Bunun üzerine müdür yardımcısı bana, `Defol çık git bu okuldan` diye bağırdı.

DAVA AÇTI

Daha sonra babası Mehmet Şafak`ın okula geldiğini belirten Zeyneb Şafak, "Daha sonra babamda okula benim yanıma geldi okul idaresi ile görüştü ancak bir sonuç alamadı. Bunun üzerine Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Adli İşlemler Büro Amirliği`ne giderek hakaret davası açtık.

"DİNİ İNANCIM GEREĞİ TAKIYORUM"

Öğretmenlerinin kendisine hakaret ettiği anda arkadaşlarının da olaya şahit olduğunu belirten Zeyneb Şafak, "Bana öğretmenlerim hakaret ederken arkadaşlarım Betül Nur Orunlar ve Esma Huyugüzel bu olayı duydu. Betül Nur Orunlar ifade için geldi; ancak diğer arkadaşımın ailesi izin vermediği için o tanıklık etmek için gelmedi. Ben normalde okula başım açık olarak okul kıyafeti ile gidiyorum. İlk kez bugün serbest kıyafet olduğu için başörtüsü ile gittim, ben kesinlikle öğretmenlerime hakaret etmedim, birde başörtüsünü tahrik amaçlı olarak takmadım benim dini inançlarım gereği taktım. Ben okul dışında devamlı surette başörtüsü takarım, sadece okula giderken başörtüsü takmıyorum. Ben bana başörtüsü ile okula karne almaya gittiğim için hakaret eden öğretmenlerim Ferhan Demirci ve Nilüfer Sözer`den ve Okul Müdür Yardımcısı Zafer Şaşmaz`dan hem bu dünyada hem de öbür dünyada davacıyım" dedi.

"İNCELİYORUZ, GEREKİRSE SORUŞTURMA AÇACAĞIZ"

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, konudan haberdar olduğunu söyledi. Ailenin şikayet dilekçesi verdiğini belirten Altınsoy, "Aile şikayet dilekçesini bize getirdi. Aynı zamanda emniyete de ifade vermişler. Şikayetçi olmuşlar. Biz de inceleme başlattık. Gerekirse soruşturma açacağız" dedi.

Star

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir