• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Erdoğan`dan ÖYM Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek`in başkanlığında TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, özel yetkili mahkemelerin tamamen kaldırılabileceğini söyledi.
 

CMK 250`inci maddeyle ilgili düzenlemeyi yapanın parlamento olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, şimdi daha farklı bir düzenlemeyi yapma yetkisinin de parlamentoda olduğunu ifade etti.
 

3`üncü ve 4`üncü yargı paketlerinde Ceza Muhakemeleri Kanunu`nun (CMK) 250`inci maddesinde değişiklik yapılmasıyla ilgili bir düzenleme olmadığını açıklayan Başbakan Erdoğan, ``Ama 250`inci maddeyle ilgili bir sıkıntı var ve bu sıkıntı konusunda şu andaki çalışmaların dışında bir olay... Bu (yargı reformu paketleri) 1, 2, 3, 4 falan bununla alakalı değil. Buna yönelik olarak Adalet Bakanlığımız kendi bünyesinde bir çalışmayı yapıyor`` dedi.
 

Bu çalışmanın, Meclis tatile girmeden yasalaşıp yasalaşmayacağı yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ``Bakalım yetişir mi yoksa bir sonraki döneme mi kalır? Hazırlıklar devam ediyor. Çünkü şu anda Genel Kurul`un gündeminde olan önemli maddeler de var; onu önce halledelim`` dedi.
 

Özel Yetkili Mahkemelerde Geri Adım Yok
Başbakan Erdoğan, özel yetkili mahkemelerle ilgili çalışmada geri adım olup olmadığı yönündeki soruya da, ``Biz, özel yetkili mahkemeleri kuran iktidarız. Çalıştı ve çalışması esnasında da faydalı olduğu zamanlar oldu. Maalesef zararlı olan anlar oldu. Biz ideali yakalamak durumundayız. Uygulama esnasında birçok gerçekleri görmüş olduk. Dolayısıyla bu yasaları yapan bu Parlamento. 250`inci maddeyle ilgili düzenlemeyi yapan da bu Parlamento. Nasıl yaptıysa şimdi bunun üzerinde daha farklı bir düzenlemeyi yapma yetkisi, hakkı Parlamento`dadır. Çünkü burada ülkemiz milletimiz ne denli bu işten memnun veya memnun değil? Bizim için aslolan milletimizin memnuniyetidir. Memnuniyetin olmadığı noktada da memnuniyetin olacağı şekle bunu dönüştürmek Parlamento`nun görevidir. Çünkü bu Parlamento, millet için vardır. Milletin Parlamentosu`dur. Bundan da kimsenin rahatsız olmaması gerekir" şeklinde cevap verdi.


``Özel yetkili mahkemelerin tamamen kaldırılması mı yoksa yetkilerinin kısıtlanması mı söz konusu`` yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ``Artık o, müzakereler tartışmalar yapıldıktan sonra zaten gündeme gelir`` dedi.
 

Başbakan Erdoğan Bu mahkemelerin tamamen kaldırılması seçeneğinin masada olup olmadığı yönündeki bir soruya da, ``Her şey olabilir`` ifadeleriyle cevap verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir