• DOLAR 32.21
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2449.402
  • ...
Müküs`te Feqiyé Teyran Festivali Hazırlıkları Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`ın Bahçesaray ilçesinde Van Valiliği ve Bahçesaray İlçe Belediyesi ve kaymakamlığı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Feqiyé Teyran Kültür Festivali öncesinde Bahçesaray belediye başkanı Hayati Orhan, ilçe kaymakamı ile Van il Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ`un katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

 

Burada bir açıklama yapan Bahçesaray İlçe Belediye Başkanı Hayati Orhan, bu yıl 3`üncüsünü düzenleyecekleri Feqiyé Teyran Kültür Festivaline tüm Vanlıları davet ederek, \"Festivalimizin amacı hem ilçemizi tanıtmak hem de bir doğa güzelliğini halkımızla paylaşmak. Festivalimiz 2 gün sürecek birinci gününde burada açılış konuşmaları, Feqiyé Teyrén`ın evi ve mezarı ziyareti, Müküs çayı kaynağımızı ziyaretleri Rafting yarışması yapacağız. Ayrıca Festivalimizin birinci günü Miraç kandiline denk geldiği için ilk gün bir Miraç Kandili etkinliği düzenleyip mevlit okutacağız. İkinci günü ise Feqiyé Teyrén`ın hayatını ve şiirlerini anlamaya çalışacağız\" dedi.

 

Öte yandan yaklaşık bir hafta önce de BDP ilçe başkanlığı tarafından Feqiyé Teyran adıyla bir festival düzenlenmişti. (Sinan Bilici - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir