• DOLAR 32.456
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.063
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Halkı Kobay Gibi Görüyorlar
Diyarbakır`daki Sağlık sendikaları, AKP Hükümetinin Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulmak istenen Serbest Sağlık Bölgeleri`ni Özgür Haber`e değerlendirdi. Sağlık-Sen Şube Başkanı Aziz Aslan ise, Serbest Sağlık Bölgelerinin cazip olacağını düşünmediğine işaret ederek, \"Bunun yerine alt yapısı olan mevcut kurumları donatıp, bunlardan öncelikle ilimize eğer turist çekebiliyorsak, ilimizin o noktada yüzden tanıtılması ve huzurun sağlanması konusunda güvence vermemiz gerekiyor diye düşünüyorum\" diye konuştu.

Devlet Sırlarını Açıyor!
Türkiye tarihinin sırları günışığına çıkıyor. Polisin, 1963 öncesine ait dosyaları kamuya açılıyor. Nazım Hikmet, Sabahattin Ali soruşturmaları, Şeyh Sait, Saidİ Nursi belgeleri, Dersim notları ulaşılabilir olacak.

Diyarbakır Söz: Gençler Ölüyor Makas Açılıyor
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğulları, Kürt sorununun biran önce çözülmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, \"15 ya da 21 yaşındaki gençlerimizi kaybediyoruz.\"

Güneydoğu Güncel: Sosyal Hizmetler Görmüyor Mu?
Kent merkezindeki kavşaklar, yaşları 7 ile 14 arasında değişen cam silen çocuklarla dolup taştı. Dün İstasyon, Alay ve Kantar kavşaklarında çekilen bu fotoğraflar, alınan önlemlerin yetersizliğini gösterirken, bir de `Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görmüyor mu?` dedirtti.

İki Aile Barış Dedi
Diyarbakır`ın Sur İlçesi Çarıklı Mahallesi`nde, aralarında husumet olan ve uzun zamandan beri küs olan iki aile barıştırıldı.

Gaspçı Yeğeni Çıktı
Diyarbakır polisi, bir kadının evinde silahlı soygun yapan 5 kişilik gasp çetesini yakaladı. Yakalanan hırsızlardan Ç.Ö.`nün evi soyulan bayan H.D`nin öz yeğeni olduğu öğrenildi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir