• DOLAR 32.512
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2436.287
  • ...
Vali Ahmet Turhan Amerika Eyalet Savcısını Makamında Kabul Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman Valisi Ahmet Turhan, Genç Türkiye/Genç Amerika programı kapsamında çalışma ziyaretinde bulunan, Dallas/Texsas Eyaleti Savcısı Brian Garrison`u makamında kabul etti.

Amerika ve Türkiye`nin geleceğinde söz sahibi olabilecek liderlerin belirlenmesi, işbirliği yapabilecekleri projeler üzerinde çalışmaları ve iki ülke arasındaki diyalogun geliştirilmesi programın temel amacını oluşturan \"Yeni Bir Dönem İçin Yeni Bir Bağ\" adlı program, World Learning Organizasyonu tarafından yürütülüyor.


Çalışma ziyareti projesi kapsamında 2012 Yılı için Batman`dan `London Street` adlı İngilizce Dil Kursu`nun kurucusu Mehmet Şefik Aydın programa seçilerek Dallas/Texas Eyaleti Savcısı Brian Garrıson (30) ile eşleşti.

Vali Ahmet Turhan`ın makamında kabul ettiği Savcı Brian Garrıson ve `London Street` İngilizce Dil Kursu kurucusu Mehmet Şefik Aydın, Vali Ahmet Turhan`a programın içeriği ile ilgili bilgi verdi. Karşılıklı bilgi alış verişi içinde geçen görüşmede Vali Turhan, bu tür programların dünya kültürleri açısından ülkelerin birbirlerini sosyal ve kültürel alanda tanıya bilmeleri için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti. Kendisinin de bir hukukçu olduğunu belirten Vali Turhan, ABD Hukuku hakkındaki düşüncelerini dile getirerek yargının her zaman için bağımsız olduğunun önemini belirtti. Son olarak uygulamanın çok güzel olduğunu söyleyen Vali Turhan iyi temennilerde bulundu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir