• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
Mavi Marmara Şehidleri Gazze`de  Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN- Mavi Marmara Gemisinde İşgal güçleri tarafından şehid edilen 9 Türkiyli vatandaş tüm dünyada anılmaya devam ediyor. Bu amaçla Gazze limanındaki Mavi Marmara Şehitleri Anıtı önünde yapılan anma programında "Türkiye`ye ve Filistin davası uğruna şehit veren aziz kardeşlerimizi minnetle anıyoruz" mesajları verildi.
 
Şehitleri anma programında Gazzeli yetkililer konuşmalarında "Türkiye`nin şehitlerini asla unutmayacağız. Bizler için yaptığınız şeyleri, bizler için çektiğiniz acıları asla unutmayacağız" dedi.
 
Düzenlenen anma törenine çoğunluğu çocuk olmak üzere çok sayıda Filistinli aile katıldı.
 
Dışişleri Bakan Yardımcısı Gazi Hamad düzenlenen törende "Mavi Marmara bizim için bir dönüm noktası olmuştur. Türkiyeli şehid kardeşlerimiz kendileri gelemedi ama onların temiz kanları Gazze için büyük şeyler yaptı. Filistin`deki vahşi ve zalim baskıyı dünyaya gösterdi ve bunun ile birlikte Siyonistler dünyada yalnızlaşmaya başladı. Bundan dolayı Filistin halkı İHH İnsani Yardım Vakfı ve şehid ailelerine başsağlığı diler, çalışmalarından ötürü Gazze halkının şükranlarını bildiririz" ifadelerini kullandı.
 
Mavi Marmara Yoluna Devam Ediyor
 
Törene katılan İHH Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya ise Mavi Marmara`ya yapılan saldırı ve sonrasında yaşananlarla ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Yardım gemileri Gazze halkının acılarını dindirmek için yol almış, ancak İsrail saldırısına maruz kalmıştı. Sonuçta şehitlerimizin bereketiyle biz kazandık, Mavi Marmara kazandı, Gazze kazandı, direniş ve Filistin davası kazandı. Yapılacak çok şey var, bütün amacımız Filistin`in özgürlüğü, Kudüs`ün özgürlüğüdür. Bütün gücümüzle çalışmalarımız sürecek. Mavi Marmara yoluna devam ediyor. Mavi Marmara Tunus, Libya ve Mısır`ı, arkasına alarak bu yolu sürdürüyor. Bu süreç Suriye ile devam edecek. Suriye`de de despot yönetim devrilecek ve halk kazanacak. Bizler Mescid-i Aksa özgür oluncaya kadar yolumuza devam edeceğiz. İnşaallah Mescid-i Aksa`da namaz kılacağız. Yeryüzü, Müslümanların sesini duyacak. İsrail Mavi Marmara`da yaptığı katliamdan sonra yalnızlaştı. Mısır`ı kaybetti, Türkiye ile olan ilişkileri bitme noktasına geldi. 9 kardeşimiz şehid oldu ama bizler yolumuzdan vazgeçmedik. Şehidlerin kanlarının bereketiyle binlerce Furkan, Ali Haydar, Cevdet ve Fahrettinler yetişecek. Mavi Marmara katliamında bulunan her İsrail askeri bunun hesabını verecek."
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir