• DOLAR 32.553
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2444.305
  • ...
HAMAS: Tek Karış Topraktan Taviz Vermeyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Filistin halkının Filistin topraklarının tamamı üzerindeki hakkının zaman aşımıyla düşmeyeceğini bildirerek, işgalin üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin Filistin topraklarının tek bir karışından dahi taviz verilmeyeceğini söyledi.

Hamas Hareketi bugün (5 Haziran Salı) En-Nekse`nin 45. yıldönümü münasebetiyle yayınladığı bildiride, direnişin Filistin halkının elinden alınan haklarını geri kazanmak ve işgal edilen topraklarını işgalden kurtarmak için asil bir seçenek olduğu ifade edildi.

Tüm bölgeyi sarsan ve vicdan sahibi herkesi yaralayan acı bir olayın yıldönümünü andıklarını belirten Hamas Hareketi, Haziran 1967`de Filistin topraklarının geri kalanının da işgal edildiğini ve Mescid-i Aksa`nın Siyonist çetelerin eline esir düştüğünü hatırlattı.

En-Nekse’nin acısını hâlâ hissettiklerini ifade eden Hamas Hareketi, bu durumun Filistinlileri gasbedilen haklarını geri almak için mücadele etmeye sevk etmesi gerektiğini söyledi.

Bölgede bilincin yeniden kazanıldığı bir aşamanın yaşandığına dikkat çeken Hamas Hareketi, Filistin halkının direnişinin ve fedakarlığının meyvelerini vermeye başladığını belirtti.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir