• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
5 Haziran `Dünya Çevre Günü` Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir açıklama yapan Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, Dünya kamuoyu, ilk defa 05-16 Haziran 1972 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla, 5 Haziran günü "Dünya Çevre Günü" olarak kabul edildiğini belirtti.

Onhan, "Hızlı nüfus artışı, plansız sanayileşme ve kentleşme, ormanların yok edilmesi, nükleer denemeler, bölgesel savaşlar, verimi artırmak adına kullanılan yapay gübreler ve ilaçlar çevreyi kirletmiştir ve kirletmeye devam edecektir" dedi.

Konuşmasına devam eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, "Gelişen teknolojinin yaşamamıza getirdiği rahatlık yanında, bu gelişmenin tabiata ve çevreye verdiği kirliliğin boyutu her geçen gün hızla artmaktadır. Yaşamı daha mükemmel hale getirmek, daha sağlıklı ve uzun bir ömür sağlayabilmek amacına dönük bu gelişmelerin, gerek kırsal, gerek kentsel alanlarda olsun, doğal kaynakları bozduğu su, hava, toprak kirlenmesine yol açtığı, bitki ve hayvan varlığına zarar verdiği son yıllarda inkâr edilemez bir gerçek haline dönüşmüştür" şeklinde konuştu.

"Sanayi artıkları, spreyler, yakıtlarla ortaya çıkan gazlar, dumanlar, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler, suni gübreler ve çöpler çevre kirlenmesine sebep olan en önemli etmenlerdir" diyen Onhan, "Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeleri mutlaka önlemek, yeşil alanları ve hayvanları koruyup çoğaltmak gerekir. Bilinçsizce sağa sola attığımız plastik ürünlerin doğada 400 yıl kadar çürümeden kalabildiğini söylersek, karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını biraz olsun anlayabiliriz" ifadesinde bulundu.

Herkese güzel, temiz bir çevrede, mutlu ve sağlıklı bir yaşam dilediğini söyleyen Ongan, açıklamasına son verdi.(Fatih Akgül, Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir