• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
Van Gölü Demiryolu Taşımacılığında Kıtalar Arası Bir Köprü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Söz konusu açıklamada Van Gölü\'nün önemli bir güzergah olduğu vurgulanarak, \"Avrupa\'dan Orta Asya ülkelerine ve Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine yapılan demiryolu yük ve yolcu taşımacılığı açısından Van Gölü çok stratejik bir konuma sahiptir. Van Gölü geçişi için yeni feribotların yapımına başlanmasıyla birlikte Avrupa ve Asya arasında taşıma koridorlarında Londra\'dan Çin\'e kesintisiz bir demiryolu koridorunun sağlanması amaçlanmaktadır.\" denildi.

Bu taşıma işlerinin yapılması için feribotlara ihtiyaç duyulduğu ve bu feribotların yapımı için gereken kuru havuzlar hakkında bilgi de verilen açıklama şu şekilde devam etti:\"Bilindiği üzere İstanbul Haydarpaşa ile İran\'ın Başkenti Tahran\'a kadara uzanan demiryolu bağlantısı Van Gölü üzerinden feribotlarla sağlanmaktadır. Türkiye\'nin Orta Asya ülkelerine demiryolu ile ulaşabileceği tek güzergâh olan Van Gölü Feribot taşımacılığının güçlendirilmesi ve hızlandırılması amacıyla imal çalışmaları devam eden iki adet feribot ve bunların inşası için gereken kuru havuz ve iskelelerin inşaat çalışmaları devam etmektedir.\"

Çalışmaların geldiği aşama ve feribotların özellikleri şu şekilde özetlendi: \"Bu çalışmalar kapsamında; Kuru havuz inşaatının %90 tamamlanmıştır. Son kısım kapak ve pompa odasının inşaatı devam etmektedir. 2012 Temmuz ayı sonunda tamamlanması planlanmıştır. Gemilerin yanaşacağı Van İskelesinin İskele anosu, kilitlenme yapısı, rampa ayağı inşaatının kazılarının çakılması tamamlanmış Ekim ayı sonunda tamamlanması öngörülmektedir. Feribotlardan bir adedinin sac işleme işinin %60 tamamlanmış 2013 yılında teslim edilmesi hedeflenmektedir. İkinci Feribot ve Proje bitim tarihi ise 2014 olarak planlanmıştır.

Feribotların Özellikleri; Toplam Boy: 136,73 m, Su Hattı Boyu Uzunluk: 135,18m, Toplam Genişlik: 24 m, Toplam Derinlik: 6 m, Dizayn Su Çekimi (Draft) : 4,20 m, Tasarım Hızı : 14 Knot, Yük Kapasitesi : 4000 Ton, Vagon Kapasitesi : 50 Vagon, Yolcu Kapasitesi: 350 Koltuk , 10 Kişilik Hasta/Yaşlı Kabini, Feribotların Donatı Kadrosu: 8-10 Kişi, Feribotların Tatvan-Van Arası Seyir Süresi: 4 saat.\" (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir