• DOLAR 32.589
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2450.75
  • ...
Trablus Havaalanı Yeniden Devlet Kontrolünde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir grup milis tarafından işgal edilen Libya’nın Trablus havaalanının bugün yeniden hükümete bağlı güvenlik güçlerinin kontrolüne girdiği açıklandı.

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Libya Başbakan Yardımcısı Ömer el-Hadravi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trablus havaalanının tamamen devletin kontrolüne geçtiğini belirterek dün havaalanını işgal eden milislerin de tutuklandığını ve silahsızlandırıldığını söyledi.

Libya Başbakan Yardımcısı Ömer el-Hadravi, Trablus havaalanını işgal eden milislerle sorunun çözümü için yapılan müzakerelerin başarısız olmasından sonra güvenlik güçlerinin operasyon başlattığını, bunun üzerine bazı milislerin direnmeden teslim olduklarını bazılarının ise kaçtıklarını söyledi.

Trablus havaalanını dün işgal eden Terhuneli milisler, kaçırılan liderlerinin serbest bırakılmaması halinde havaalanını işgal altında tutmaya devam edeceklerini açıklamışlardı.

Libya Başbakan Yardımcısı Hadravi, işgal eylemini gerçekleştiren milislerin 30-40 kişi kadar olduğunu belirterek milislerin işgali sırasında hasar gören havaalanı ekipmanlarının tamirinden dolayı Trablus havaalanının 24 saat daha ulaşıma kapalı olacağını söyledi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir