• DOLAR 32.227
  • EURO 34.72
  • ALTIN 2449.87
  • ...
Memur Sen: `Yüksekova`daki Olayı Şiddetle Kınıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Memur Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, Yüksekova`da yaşanan ve Mustazaf Der Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna`nın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayla ilgili İLKHA`ya açıklamada bulundu.

 

Hakkâri`nin Yüksekova ilçesinde dün üzüldükleri ve kahroldukları ve lanetledikleri bir olay yaşandığını vurgulayan Özperk, "4 çocuk babası Ubeydullah Durna isimli vatandaşımız hayatını kaybetti. Gerçi Güneydoğuda maalesef bizler ölüme alıştık. Fakat böylesi bir ölüm bizi endişelendiriyor, kaygılandırıyor geleceğimiz adına, toplumumuz adına, huzurumuz adına, barışımız adına, birlikte yaşama adına bizi kaygılandırıyor."dedi.

 

Bölgede Yaşayan İnançlı Kesimi Sindirmek İsteyenler Var
Söz konusu ölüm olayının normal bir ölüm olmadığını, eli kanlı bir katilin hunharca bir insanı katletmesi olayı olduğunu belirten Özperk, "Yüksekova gibi bir yerde sivil toplum kuruluşu yöneticiliği yapan bu insanın toplum yararına hizmet yürüten tamamen sivil şiddetten uzak silahtan uzak bu tür bir çalışma yapan bir insanın böyle kirli ve kanlı ellerin hedefi olması üzüntümüzü arttırmıştır." İfadelerini kullandı.

Güneydoğu`da yaşayan inançlı insanların bu senaryoları daha önce yaşadığını dile getiren Özperk, "Umuyoruz ve diliyoruz ki; Bölgeyi karıştırmak isteyen birileri bölgede yaşayan inançlı kesimi sindirmek isteyenler, dikkatli olurlar birbirlerine telkinde bulunurlar." dedi.

Seçimle beraber bölgede yaşanan şiddetin tırmandığını ve ortamın karıştırılmaya çalışıldığının altını çizen Özperk, "Kim yapmışsa bunu ne adına yapmışsa bunu biz bunu Memur-Sen Ailesi olarak şiddetle kınıyoruz. Karşı çıkıyoruz ret ediyoruz. Dileğimiz ve temennimiz odur ki bu menfur saldırı ve kanlı ellerin tetikçilerin bir an önce ortaya çıkması ve gereken adilane yargının yapılmasıdır." İfadelerini kullandı.

 

Bu Saldırılar Kesinlikle Kabul Edilemez
Benzer olayların Yüksekova`da ve Adana`da daha önce de yaşandığını ve bu tür olayların kesinlikle kabul edilemeyeceğini ifade eden Özperk, "Kaygı verici bir durum. Herkesin aklını başına alması herkesin iki kere düşünmesini umut ediyoruz. Tavsiye ediyoruz. Hayatına kaybeden vatandaşımıza Allah`tan rahmet diliyoruz. Sevenlerine, ailesine baş sağlığı diliyoruz. Bütün kesimlere Memur-Sen olarak tavsiyemiz, kardeşçe azizene tavsiyemiz: Soğukkanlı olmak, olayı bütün yönleriyle anlamaya çalışmak, asla ve asla şiddeti tırmandırmaktan uzak durmaktır. Bunu kamuoyuyla paylaşmak istedim." şeklinde konuştu.

M.Sıddık Demir-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir