• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Öfkeli Vatandaşlar Yolu Trafiğe Kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Vatan Mahallesi Şanlıdere caddesinde dün yaşanan kazada, yol kenarında duran Hatice Yılmaz (10) hızla gelen bir minibüsün çarpması sonucu feci şekilde yaşamını yitirmiş yanında duran Kardeşi İbrahim (14) ise şoka girmişti.

\"Yetkililer Bu Sorunu Çözmeden Cenazemizi Defnetmeyeceğiz\"
Bugün küçük Hatice\'nin cenazesini morgdan alan yakınları ve mahalle sakinleri, defin işleminden önce caddeyi çöp konteynırlarıyla trafiğe kapayarak sık sık ölümlü kazaların meydana geldiği caddede başka çocukların ölmemesi için eylem yaptı. Caddede yayaların güvenliği için defalarca yetkililere başvurduklarını ancak şimdiye kadar somut bir faaliyet görmediklerini belirten mahalle sakinleri, \"Yetkililer bu sorunu çözmeden cenazemizi defnetmeyeceğiz\" dediler.

Kadın, erkek ve çocuklardan oluşan yüzlerce öfkeli mahalle sakininin katıldığı eylemde, eylemciler, Gaziantep valisi Erdal Ata ve Gaziantep Büyükşehir belediye başkanı Asım Güzelbey\'in sorunların çözümü için eylem yerine gelmelerini istediler.

Yaklaşık 2 saat süren eylem, Şahinbey ilçe emniyet müdürünün sorunun çözümü için verdiği sözden sonra bitti. Çözüm için verilen sözün ardından mahalleliler sessizce dağılarak küçük Hatice\'nin cenazesini defnetmek için Yeşilkent Mezarlığına gitti. (Şefik Mert, Bekir Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir