• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 İzmir`de 17 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir Büyükşehir Belediyesindeki operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 20 kişiden 17`si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Mahkeme zanlıları  ``usulsüz evrak düzenleme``, ``devleti zarar uğratma`` ve ``ihaleye fesat karıştırma`` suçlamalarıyla tutukladı.

Tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilenlerden, şirket temsilcisi D.D, organizatör K.T.Ö. ve firma yetkilisi N.K.S. serbest bırakıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi merkezli gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan 20`si tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilirken 14`ü serbest bırakılmıştı.

Savcılık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri P.Ş.G.`nin de aralarında bulunduğu 20 zanlının tutuklanmasını talep etti.

Bu arada İzmir Adliyesi`ne gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, serbest bırakılan belediye çalışanları ve yakınlarının sevinçlerini paylaştı.

Gazetecilere, ``Yargı sürecini sükunetle bekleyeceğiz, takip edeceğiz`` diyen Kocaoğlu, daha sonra adliye binasına girdi.

`AYNI HAKİM` İTİRAZI

Bu arada, İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, Büyükşehir Belediyesinde yapılan arama sonrasında gözaltına alınan zanlılardan 20`sinin tutuklanmaları istemiyle sevk edildiği mahkemenin hakiminin, arama kararını veren hakim olduğu gerekçesiyle mahkemeye itirazda bulunacaklarını açıkladı.

Arama ve gözaltı kararlarını veren 10. Ağır Ceza Hakim Ali Sayın`ın, yirmi zanlının tutuklanması istemiyle sevk edildiği mahkemenin de hakimi olduğunu belirten Pekdaş, bu durumun usule aykırılık teşkil ettiğini söyledi. Yapılan itiraz ise reddedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir