• DOLAR 32.572
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2496.852
  • ...
PKK yandaşları yine kalleşçe saldırdı: 1 şehid
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alınan bilgiye göre, Tunceli’de PKK’ya yönelik operasyonu bahane eden bir grup, Yüksekova-Şemdinli karayolunda toplandı. Barikat kurarak ateş yakan ve yolu ulaşıma kapatan grup, çevre güvenliğini sağlayan polise taş ve molotofkokteylleri ile saldırdı.

Polisin basınçlı su ve biber gazı ile müdahale ettiği grup, ara sokaklara dağıldı. Daha sonra ilçe merkezinde yeniden bir araya gelen grup Mustazaf-Der Yüksekova Şubesi’ne silahla saldırdı.

Saldırganlar Dernek Başkan Yardımcısı Übeydullah Durna’yı şehid etti. Göstericilerin defalarca dernek binasına taş ve molotoflu saldırı düzenlediği, dernek binasında mahsur kalan dernek üyelerinin kendi imkanlarıyla saldırganlara karşılık verdiği öğrenildi.

Olaylar esnasında dernek binasına merdiven dayayıp yukarı çıkan PKK yandaşları, derneği içindekilerle beraber yakmak istedi. Bu esnada, “PKK yandaşı güruh” tarafından aşağıdan açılan ateşle ağır yaralanan Übeydullah Durna, Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı...

Mustazaf-Der binasının sık sık “PKK yandaşları”nın saldırısına uğradığı ancak gerekli tedbirlerin alınmadığı ifade edildi.

Yeniakit

 

Akit`in 06.05.2011 sayısında  gazetenin 8. sayfasında Mustazaf Der`e yapılan saldırıda Şehid olan Kardeşimiz ile ilgili yaptığı haber küpürüdür.

Bu haberler de ilginizi çekebilir