• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kalem Der`den Hukuksuz Kararlara Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Kalem Der Başkanı İbrahim Dağılma yaptığı basın açıklamasıyla Gaziantep`te Güllü Çevik`e verilen hapis cezasının ardından Bursa`da kızlarını başörtülü olarak okula göndermek isteyen iki veliye 3 yıl 2 ay hapis cezası verilmesini sert bir şekilde kınadı.

 

Kalem Derneği Başkanı Dağılma, yaptığı basın açıklamasıyla, başörtülü iki öğrenci velisine 3 yıl 2 ay hapis cezası verilmesinin insafsızca bir uygulama olduğunun altını çizdi.

 

Son zamanlarda ideolojik kararlar verilerek başörtülü öğrenci velilerine cezalar yağdırıldığını belirten Dağılma, "Malumunuz Türkiye de birçok mağduriyet yaşanıyor. Belki de bu mağduriyetlerin en öne çıkanı da başörtülü okumak isteyen minik kızlarımızın ve masum yavrularımızın yaşadıklarıdır." dedi.

 

Ecenur Özel ile başlayan mağduriyetin gün geçtikçe tırmandığını ifade eden Dağılma, başörtülü olarak okula gitmek isteyen öğrencilerin psikolojik olarak yalnızlaştırılmaya devam edildiğini belirterek "Özelikle Gaziantep`te ve Bursa`da başörtülü öğrenci velileri üzerinde tırmandırılan bu uygulamayı başörtülü öğrencilerin velilerine bir tehdit olarak kabul ediyoruz." dedi. (Nihat Kanat -İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir