• DOLAR 32.562
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2491.739
  • ...
Özgür Kudüs Yürüyüşü Saat 19`da Başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Mavi Marmara ve yardım filomuza İsrail saldırısının 2. yıl dönümünde iki gün boyunca kapsamlı etkinlikler düzenleyeceğiz. Etkinlik programımız 30 Mayıs’ta 18:30’da Haliç Tersanesi’nde bulunan Mavi Marmara gemimizdeki buluşma ile başlayacak ve Taksim Meydanı’nda 31 Mayıs akşamı saat 19:00’daki Mavi Marmara ve Özgür Kudüs Yürüyüşü’ne dek sürecek.

MAVİ MARMARA VE ÖZGÜR KUDÜS

Gazze’de uygulanan ambargoyu kırmak ve insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Mavi Marmara ve diğer gemilerden oluşan Gazzeye Özgürlük Filosu’na 31 Mayıs 2010 sabahında İsrail saldırmıştı. Bu saldırı sırasında 9 insani yardım gönüllüsü şehit oldu. Uğur Süleyman Söylemez 2 yıldır komada bulunuyor. 50’nin üzerinde gönüllü yaralandı. Yolculara eziyet edilip, hapsedildiler ve eşyaları ve gemiler gasp edildi.

Filo ile ilgili gerek katılımcıların ülkesinde gerekse diğer ülkelerde ve uluslararası mekanizmalarda İsrail’e yönelik tepkiler devam ediyor. Ulusal hukuk ve uluslararası hukuk nezdinde İsrailli sorumluların cezalandırılması için de çalışmalar devam ediyor.

Türkiye’de ilk somut adım, vakfımızın ısrarlı çabaları sonucu Mavi Marmara İddianamesi’nin tamamlanarak mahkemeye gönderilmesiyle atılmış oldu.

Bu arada İsrail gitgide yalnızlaşıyor. Bir taraftan tüm hukuksuzluklarını kapatmaya ve unutturmaya çalışıyor, diğer yandan yaptıklarını meşru göstermeye çalışıyor. Ayrıca İsrail hakkında dünya kamuoyunda Mavi Marmara sonrasında oluşan olumsuz imajı değiştirmek için de yoğun propaganda faaliyetleri yürütüyor. Bu faaliyetler için basına, PR kuruluşlarına ve kiraladığı kişilere kendisini desteklemeleri için milyonlarca dolar veriyor.

Mavi Marmara gemisi ise adaletin, barışın, özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyada konuşulmaya, hayırla yâd edilmeye devam ediliyor. Filo’ya bir şekilde en ufak katkısı olanlar ve tarafını Yardım Filosundan, Filistin halkından yana tutanlar ve şehitler kırsal Afrika köylerinden kentlere kadar kalplerde sarsılmaz bir yer edindi. Halklar, Mavi Marmara’nın başlattığı yürüyüşü, Kudüs’ü özgürleştirecek büyük yürüyüş için en önemli adım olarak görmektedir.

Kudüs Müslümanlar için kutsaldır. İlk kıblemiz ve ayetlerle sorumluluğumuzun hatırlatıldığı mabedimizdir. Sadece Müslümanlar için değil ilahi dinlerin merkezi olmakla diğer din mensupları için de özel anlam taşır. Kudüs tarih boyunca barışın da zulmün de merkezi olmuştur. İsrail; Kudüs’e ve çevresine zulüm, acı ve gözyaşı getirmiştir. Kudüs’ün özgürlüğü, Siyonizme karşı Müslümanların, Hıristiyanların, Yahudilerin ve tüm insanlığın özgürlüğünün anahtarıdır. Mavi Marmara’da İsrail’in gerçek yüzü deşifre olmuştur. İnsanlığın ortak vicdanının tavrı da açıkça tüm kalplerde yer bulmuştur. Bu misyon yürüyüşünü devam ettirmektedir.

Bu çerçevede bizler de İHH İnsani Yardım Vakfı olarak 31 Mayıs gecesi ve sonrasında yaşananları her geçen gün azalan değil artan bir sorumlulukla anlatmak, unutturmamak hem şehitlerin örnek hayatlarıyla hem de Filonun örnek misyonuyla daha çok insana ulaşmak için çalışmaktayız. Filistin halkının özgürlüğüne, herkes için insani yaşam koşullarının sağlanmasına ve Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne yönelik çalışmalarımızı bu vesile ile bir kez daha tıpkı Filistin halkının yıllarca her seferinde yeniden heyecanla devam eden direnişi gibi sürdüreceğiz. Elbette bütün kardeşlerimizden katkı ve desteklerini bekliyoruz.

31 MAYIS`TA KUDÜS`ÜN KURTULUŞU İÇİN YÜRÜYORUZ!

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Mavi Marmara ve yardım filomuza İsrail saldırısının 2. yıl dönümünde iki gün boyunca kapsamlı bir etkinlikler gerçekleştireceğiz. Öncelikle 30 Mayıs akşamı 18:30’da Haliç Tersanesi’ndeki Mavi Marmara gemimizde buluşacağız. Tüm gece boyunca Mavi Marmara gemisinde birbirinden değerli konuşmacılarımızı dinleyeceğiz, sohbetler edeceğiz, hasret gidereceğiz ve Filistin davasına sadakatimizi tüm dünyaya duyuracağız. Sabah namazını tıpkı saldırıya uğradığımız saatlerde yaptığımız gibi Raid Salah`ın imamlığında kılacağız. 31 Mayıs sabahı 11:00`da ise dünya yetimleri ve aktivistlerimizin çocukları ile Mavi Marmara’mızda basın toplantısı düzenleyeceğiz. 31 Mayıs akşamı 19:00`da ise Taksim Meydanı’nda buluşacağız ve İstiklal Caddesi’nde yürüyüşümüzü yaparak “Mavi Marmara ve Özgür Kudüs” için tüm dünyaya çağrıda bulunacağız.

Etkinlik programımız şöyle:

31 Mayıs 2012

11:00’da gemide yetimlerin de katılacağı basın toplantısı.

19:00 Taksim Meydanı’nda buluşma, İstiklal Caddesi’nden Tünel’e yürüyüş. Yürüyüş sonunda basın açıklaması ve konuşmalar.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir