• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
İnançlı İnsanlara Yapılan Zulüm Ve Haksızlıklara Hız Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hak ve Özgürlükler Platformu Tessep Batman Temsilciliği yaptığı yazılı basın açıklaması ile Bursa\'da çocuklarını başörtülü olarak okullarına gönderdikleri için 2 veliye verilen hapis cezasına sert tepki gösterdi.

 

Açıklamada, Gaziantep\'te kızını başörtüsüyle okula göndermede ısrarcı olan Güllü Çevik\'e verilen hapis cezasının eleştirileri devam ederken, adeta \'İslami kesimlerin itiraz, eleştiri ve hak hukuk arayışlarına kulaklarımız kapalıdır\' dercesine Bursa 15. Asliye Ceza Mahkemesi heyetinin benzer bir mağduriyete imza attığı hatırlatılarak\"Bursa\'da kız çocuklarının başörtüleriyle ilköğretime devam etmelerini isteyen Aziz Kayalık ve Mehmet Polat\'a toplam 3 yıl 2 ay 10 gün ceza verildi. Olayı daha ilginç ve trajikomik kılan ise okul idarecilerinin dahi bu velilerden şikayetçi olmadıkları ve eğitime engel olmadıklarını belirtikleri halde bu hukuksuzluğun yapılmış olmasıdır. Bu hal yargının siyasallaşması değil de nedir. iktidarın olanlara sessiz kalması ise büyük bir ayıptır. Bu ayıp daha ne zamana kadar devam edecek.\" denildi.

 

\"Bu zulmü bizlere reva görenlere diyoruz ki, ahirette iki elimiz yakanızda olacak ve mahkeme-i kübra da bu zulmünüzün hesabını sizden sorması için Rabbimizden niyaz ediyoruz.\" denilen açıklamada, \"Cezaya çarptırılan kardeşlerimize de yanlarında olduğumuzu ve kendilerine olan desteğimizin sürekli süreceğini içtenlikte belirtiyoruz.\" İfadeleri kullanıldı.
(Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir