• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
KOMEK`te Yaz Dönemi Kayıtları Başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları`nın (KOMEK) yaz dönemi kayıtları 1-8 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Meslek edindirmede Türkiye`ye örnek olan KOMEK, Konya`da ve yurtdışında 20 kurs merkezinde faaliyetlerini sürdürüyor. Kursiyerlere bir meslek sahibi olmanın yanında kendilerini geliştirme imkanı ile aile bütçelerine katkıda bulunma fırsatı sunan KOMEK, el sanatlarından hat sanatına, bilgisayardan yabancı dile, halkla ilişkilerden eğitici anneliğe kadar 100`den fazla branşta eğitim veriyor.


Liseliler de Yaz Tatilinde KOMEK`e
Bugüne kadar 107 bin kursiyerin eğitim aldığı KOMEK`in yaz dönemi kursları için kayıtlar 1-8 Haziran tarihleri arasında www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adreslerinden alınacak. Bu dönem lise 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri de yaz tatilinde sanatsal yeteneklerini geliştirmek için KOMEK`e kayıt yaptırabilecek. Ayrıca, mevcut branşların yanında bu dönem ilk kez Cenaze Defin İşleri Kursu`na da kayıt alınacak.


Sille`deki Kurslar 1 Haziran`da Başlıyor
Öte yandan, "Kültür Köyü Sille`de Turizm Alt Yapısının Güçlendirilmesi" projesi kapsamında başvuruları alınan folklorik bebek yapımı, toprak işçiliği ve seramik biçimlendiricisi kursları da yarın 103 kursiyerle Büyükşehir Belediyesi Sille Metin Sözen Kent Atölyesi`nde eğitimlere başlıyor.
(M. Ata Doğu-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir