• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
TESÇAĞ: `Hükümet İşlenen Cürüme Ortaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) Başkanı Muzaffer Karavil, Bursa`da başörtülü kız öğrencilerin velilerine verilen hapis cezasını kınadı. İlköğretimde başörtülü okumak isteyen öğrenci ve velilerine uygulanan zulümlerin hukuk ve insaf sınırlarını zorlayarak devam ettiğine dikkat çeken Karavil, okullara alınmayan küçücük inançlı kızların çektikleri onlarca olay hala zihinlerde dipdiri canlılığını koruyorken, zulmün oklarının son zamanlarda tesettürlü okumak isteyen öğrencilerin üzerinden velilerine döndüğünü söyledi.

Önce Gaziantep, Şimdi Bursa, Ya Yarın..?
Gaziantep Şehit Kamil İMKB İlköğretim Okulu öğrencisi Şüheda Çevik`in başörtülü olduğu gerekçesiyle Gaziantep 18. Asliye Ceza Mahkemesi`nce anne Güllü Çevik`e 2 yıl 10 ay hapis cezası verildiğini hatırlatan Karavil, şimdi de Bursa 15. Asliye Ceza Mahkemesi`nin Bursa`nın Gürsu ilçesi Yüksel Bodur İlköğretim Okulu`nda başörtülü olarak okumak isteyen öğrencilerin velilileri Aziz Kayalık ve Mehmet Polat`a toplamda 3 yıl 2 ay 10 gün hapis cezası verildiğini söyledi.


28 Şubat Zihniyeti Devam Ediyor
Karavil, "Mahkemeye tanık olarak çağrılan okul müdürü, yöneticiler ve güvenlikçilerin veliler hakkında, kendilerine zorluk çıkarmadıkları, sadece `başörtüleriyle kızımızı okula alın` dedikleri halde kendilerinin kızları okula almadıklarını belirtmelerine rağmen böyle bir cezanın verilmiş olması verilen cezayı verenlerin hangi kıstaslarla yargılamayı yaptıkları hakkında kafalarda soru işaretleri ortaya çıkarmıştır. Verilen bu cezalarla bir kez daha görülmüştür ki 28 Şubat zihniyeti devam ediyor." ifadelerini kullandı.


Ceza, İslam`a Yapılan Düşmanlığın Göstergesidir
Karavil, bu veliler hakkında cezayı gerektirecek herhangi bir ifade, suç unsuru sayılabilecek bir davranış olmadığı halde ve bu okul idarecileri ve güvenlikçileri tarafından teyit edildiği halde bu cezaların verilmesi İslam`a ve Kur`an`a karşı yapılan düşmanlığın bir göstergesi olduğunu söyledi.

Hükümet İşlenen Cürüme Ortaktır
Mahkeme`nin tamamıyla keyfi ve ideolojik davranarak velilere ceza verdiğine dikkat çeken Karavil, "Bu tür keyfi ve ideolojik kararların önüne geçilebilmesi için hükümetin acilen gerekli düzenlemeleri yapıp bu tür mağduriyetlerin önüne geçmesi gerekmektedir. Aksi halde hükümet de işlenen bu büyük cürüme ortak olmuş olur." dedi.

İslam Düşmanlarını Allah`a Havale Ediyoruz
Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) olarak, her daim bu ailelerin yanında olduklarını açıklayan Karavil, Allah`ın dinini yaşamak istedikleri için ceza alan kardeşlerinin ayakları İslam üzere sebat etmesini dilerek, "İslam ve Kur`an düşmanlarını ise Kahhar ve Züntikam olan Allah`a havale ediyoruz" dedi.
(M. Salih Keskin - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir