• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
Şehid A.Haydar Bengi  Mezarı Başında Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- İşgalci ve Katil İsrail\'in, 2 yıl önce 31 Mayıs gecesi Gazze\'ye insanı yardım götürürken Mavi Marmara Gemisine yaptığı baskında şehid düşen 9 şehid mezarları başında anıldı.

 

Şehidlerden Diyarbakır Ayder Derneği Başkanı Ali Haydar Bengi\'de, bu gün, sabah namazından sonra kalabalık bir topluluk tarafından mezarı ziyaret edilerek mezarı başında anıldı.

 

Şehid\'in mezarı başında Kur\'an okunduktan sonra İsrail\'in yaptığı saldırı, Şehidin adına kurulan Şehid Ali Haydar Bengi Derneği Başkanı Mehmet Seyde\'nin yaptığı basın açıklaması ile lanetlendi.

 

Şehidler Korkak Askerlerinin Kurşunlarıyla Rablerine Kavuştular

 

Mavi Marmara\'ya yapılan terörist saldırıda İsrail tarafından şehid edilen Ali Haydar Bengi ve diğer şehitleri izzet ve şerefle andıklarını, onları unutmayacaklarını belirten Seyde sözlerine şöyle devam etti: \"Bundan tam 2 yıl önce bu saatlerde Allah\'ın sevdiği ve seçtiği kulları mazlumun yanında olma yolunda zalim ve Siyonist İsrail\'in korkak askerlerinin kurşunlarıyla Rablerine kavuştular. Mavi Marmara gemisi terörist İsrail\'in Gazze\'de yaşayan mahsum insanlara uyguladığı insanlık dışı ambargoyu delmek ve orada yaşayan sivillere insani yardım götürmek üzere yola çıkmıştı. Terörist siyonistler silahsız ve savunmasız bu özgürlük sevdalısı insanlara uluslararası sularda saldırarak; bir kez daha vahşi yüzünü ortaya koydu ve yandaşları dışındaki herkesten büyük tepki aldı.\"

 

BM\'nin Raporu Yok Hükmündedir

 

Birleşmiş Milletler\'in, İsaril\'in bu saldırısını haklı göstermeye çalışan yanlı ve geçerliliği olmayan bir rapor hazırladığını belirten Seyde, BM\'nin bugüne kadar İsrail\'i kınayan hiçbir kararı kınamadığından dolayı bu raporun yok hükmünde olduğunun altını çizdi.

 

Halk İsrail Mallarını Boykut Etsin

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti\'nin bu davanın takipçisi olmasını isteyen Seyde, İsrail\'e daha ciddi yaptırımların kararlılıkla uygulamasını beklediklerini söyleyerek halktan da İsrail mallarını etkili bir şekilde boykot etmeye davet etti.


Mavi Marmara\'nın Yükü Özgürlüktü

 

Seyde açıklamasını şöyle sürdürdü: \"Başta Siyonist terörist İsrail olmak üzere yeryüzündeki bütün zalimler bilsin ki artık; Mısırda, Libya\'da, Tunus\'ta, Suriye\'de, Yemende, Ürdün\'de, Diyarbakır\'da, Kayseri\'de, İstanbul\'da, dünyanın her yerinde binlerce, milyonlarca Ali Haydar var. Bugün dünyanın seyrine yön veren bu coğrafyalardaki milyonlar yükü özgürlük olan Mavi Marmara\'nın kahraman erlerinden öğrendi zalimlerin acziyetini, İzzet ve şerefi, dönüşün mutlaka Rabbe olacağını ve O\'ndan başkasından korkulmaması gerektiğini.\"

 

Şehidleri anma yapılan dua ile sona erdi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir