• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır Eğitim Bir Sen Öğretmene Şiddeti Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şubesi Silvan Temsilcisi Nusret Taş yazılı bir açıklama yaparak, Diyarbakır\'ın Silvan İlçesi Bayrambaşı Beldesi Yukarı Babakaya (Şevlera) Köyü\'nde görev yapan öğretmenlerin, 29 Mayıs Salı günü, \'Çocuklarımız yağmurda ıslandı\' gerekçesiyle öğrenci velileri tarafından darp edildiğini belirtti.

 

Taş yazılı açıklamasında özellikle darp edilen öğretmenlerden Cuma Tayar\'ın, hastaneye kaldırıldığını, hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından kendisine bir hafta iş göremez raporunun verildiğini söyledi.

 

Taş, açıklamasında öğrenci velilerinin saldırısına uğrayan Cuma Tayar\'ın da görüşlerine yer vererek, Cuma Tayar\'ın: \"Hava bulutluydu. Biz de çocuklar ıslanmasın diye çocukları eve erken gönderdik. Daha sonra Silvan\'a gelmek üzere servis araçlarına bindik. Köy çıkışında servisimizin önünü kesen 7-8 kişi \'çocuklarımız yağmurda ıslandı\' bahanesiyle beni araçtan indirdiler. Ne olduğunu anlamadan üzerime çullandılar. Beni darp edip, linç etmeye kalkıştılar. Gerisini hatırlamıyorum. Bu sırada araya girmek isteyen iki öğretmen arkadaşım da bunlar tarafından darp edilmiş. Açıkçası tavırlarından beni öldürme niyetiyle geldikleri anlaşılmaktadı\" dediğini belirtti.

 

Taş, öncelikle saldırıya uğrayan başta Cuma Tayar olmak üzere tüm öğretmenlere geçmiş olsun dileklerini ileterek, Eğitim-Bir-Sen olarak her zaman öğretmenlerinin yanlarında olduklarının altı çizildi.

 

Bu ve benzeri basit gerekçelerle öğretmenlere sorgusuz sualsiz sözlü ve fiili saldırılarda bulunanların, öğretmenlerin çalışma azmini kırdığını belirten Taş, son olarak medya aracılığıyla kamuoyunu öğretmenlerin aleyhinde kışkırtan yetkilileri de sağduyulu olmaya davet etti. (Eyyüp Artagus-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir