• DOLAR 32.579
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.697
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Sınavlarda Görev Alın!
Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek, gerek hükümetin kamu çalışanlarına yönelik ekonomik ve demokratik politikalarına protesto etmek, gerekse de sınavlarla ilgili sorunların giderilmesine dikkat çekmek amacıyla, 9-10 Haziran tarihlerinde yapılacak SBS ve bursluluk sınavlarında, eğitim emekçilerini görev almaya davet etti.

Kürtçe Kanalda, Kürtçe Yasağı
Eski spikerin iddiasına göre, TRT Şeş\'te 60 Kürtçe kelime yasaklandı; Kürtçe yayın yapan ilk ve tek devlet kanalı olan TRT 6\'da, 60 Kürtçe kelimenin kullanılmasının yasaklandığı iddia ediliyor.

Diyarbakır Söz: Diyarbakırlılar İHL İstiyorlar
Diyarbakır İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, nüfusu 1.5 milyonun üzerinde olan Diyarbakır\'da sadece 6 imam hatip lisesi bulunmasını büyük bir eksiklik olarak değerlendirdi.

Korkunç Kaza: 1 Ölü, 22 Yaralı
Dicle yolunda minibüs devrildi, bir kişi ölürken, 2\'si ağır 22 kişi de yaralandı. Karayolunda can pazarı yaşanırken, kazayla ilgili soruşturma açıldı.

Güneydoğu Güncel: Lastik Faciası: 1 Ölü 21 Yaralı
Diyarbakır\'ın Dicle ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 21 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Mustafa Kılıç yönetimdeki 21 GK 081 plakalı yolcu minibüsü, lastiğinin patlamasıyla şarampole yuvarladı. Araç içerisinde bulunanlardan Zeynep Aslan (45) olay yerinde hayatını kaybederken, isimleri belirlenmeyen 21 kişi ise yaralandı. Yaralılar Diyarbakır\'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kursa Yapılan Saldırı Kınandı
Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi, Yenişehir\'de bir vakıfa ait yatılı Kur\'an Kursu\'na ses bombası atılması eylemini değerlendirdi. Şube Yöneticisi Yahya Öger, yaptığı açıklamada, 30 yıldan fazla süredir bu ülkede devam eden şiddet ortamının, her kesime büyük kayıplar verdiğini belirterek, şiddet sarmalından herkesin etkilendiğini söyledi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir