• DOLAR 32.539
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2444.271
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van\'da yayın yapan bazı gazetelerden öne çıkan haber başlıkları.

Van Olay Gazetesi: İsrail\'e En Ciddi Darbeyi Mavi Marmara Vurmuştur
Gazze\'ye insani yardım taşıyan \"Mavi Marmara\" gemisine yönelik Siyonist İsrail askerlerinin Akdeniz\'in uluslararası sularda yaptığı saldırıyı Van\'da bulunan İslami Sivil Toplum Kuruluşlarıyla konuştuk. İşte Van\'da farklı alanlarda hizmet veren İslami STK\'ların dilinden bu güne kadar gelinen süreç.

Van Mimarlar Odası: \"Üniversiteler Hasar Tespitini Yanlış Yapmıştır\"
AFAD tarafından açıklanan nihai raporlar üzerine pek çok vatandaşın kendilerine müracaatta bulunarak düzenlenen hasar tespit raporlarının yanlış olduğunu dile getirdiğini iddia eden Van Mimarlar Odası konu ile ilgili bir basın açıklaması yaparak, konunun uzmanlarına bırakılması gerektiğini dile getirdi.

Van Postası: Türk Telekom\'dan \'Fiberkent\' Uygulaması
Van Valisi Münir Karaloğlu, Türk Telekom\'un\'Fiberkent\' uygulamasıyla ilgili, \'\'Depremin üzerinden geçen 6 aylık süreden sonra iletişim altyapısı sıkıntısının konuşulması yerine, daha ileri bir teknolojinin tanıtımını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz\'\' dedi.

Van\'da Terör Örgütüne Yönelik Operasyon
1 Ağustos 2011 tarihin- 10\'da de 3 askerin şehit edildiği saldırıyı gerçekleştiren teröristlere yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı, tutuklandı.

Vangölü Ekspres: YYÜ Ziraat Fakültesi\'nden Başak Bayramı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi tarafından bu yıl \'Başak Bayramı\'nın üçüncüsü düzenlenecek.

HAS Parti\'den Engelli Annesine Ziyaret
HAS Parti Van İl Başkan Vekili Özay İlhan, beraberindeki partililerle birlikte odunlukta kalan engelli annesi Hatice Altın\'ı ziyaret etti.

Bölge Gazetesi: Siteler Konuşuyor
Van\'da meydana gelen depremler sonucunda yıkın kararı verilen 144 daireli Seher Sitesi sakinleri, sitelerinin, TOKİ tarafından tekrar yerin yapılarak uygun vade ve uygun fiyat ile kendilerine teslim edilmesini istiyorlar.

Başkale\'de Yangın Korkuttu
Van\'ın Başkale ilçesinde, gümrük kaçakçılığı malların taşınmasında kullanıldıkları gerekçesiyle el konulan araçların toplanıldığı alanda yangın çıktı. Çok sayıda aracın hasar gördüğü yangın güçlükle kontrol altına alındı.

Van Sesi: Dünyaya Öncülük Edecek Çalışma
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi\'nde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nahit Aktaş ve Çanakkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Şahiner\'in 12 kişilik ekiple 2 yıldır yürüttüğü \"Değerli Metallerin Sulu Ortamlarda Geri Kazanımı\" çalışması ile ve gümüş üretiminde 19\'uncu yüzyıldan bu yana kullanılan, siyanürün kullanımının biteceği kaydedildi.

Haberleşmede Yüksek Hız Tanıtımı
Uygulama ile müşterilere telefonun yanı sıra yüksek hızda internet, tivibuev ve ethernet gibi hizmetler sunulabiliyor.

Prestij Haber: \"Tespitler gerçekle bağdaşmıyor\"
Van\'da meydana gelen iki büyük ve yıkıcı depremin ardından binlerce bina hasar gördü.

Merkür Haber: Van\'da Hasar Tespit Tartışması Sürüyor
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van Şubesi, Van depremleri sonrası Valilik ile AFAD tarafından yaptırılan hasar tespitlerinin yanlışlığını göstermek için \'ağır hasar\' raporu verilen binalara yeniden beton testi yaptı.

Van, Büyükşehir Olmayı Bekleyen Köy Gibi Duruyor
Deprem bölgesi Van\'da köstebek yuvasına dönen bazı cadde ve sokaklar\'a halen el atılmadı. Araç ve Yayaların ihlal ettiği bozuk yolları asfaltlamayan Van Belediyesi büyük tepki topluyor.

İpekyoluhaber: TMMOB Skandalı Açıkladı!
Van Valiliği AFAD tarafından binalara verilen hasar tespit raporlarına ilişkin gelen şikayetler üzerine inceleme başlatan TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu, inceleme yaptığı 3 binada hasar olmadığını tespit etti. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van Şube Başkanı Serhat Baran Özaydın, depremde mağdur olan yurttaşların yanlış raporlarla bir kez daha mağdur edildiğine dikkat çekti.

Mavi Marmara\'yı Unutmadık!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Acar, Gazze\'ye yardım götürmek için yola çıkan ve İsrail Askerlerinin saldırısında 9 kişinin can vererek şehit düştüğü Mavi Marmara olayını unutmamak anlamında, 31 Mayıs 2012 Perşembe saat 20.00\'da yapılacak olan yürüyüş hakkında bilgi verdi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir