• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
Hür Der Kur`an Kursuna Yapılan Saldırıyı Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Semtinde bulunan Hz. Süleyman Eğitim ve Kültür Vakfı Kur`an Kursuna iki gün önce kimliği belirsiz kişilerce gece saatlerinde ses bombası atıllmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. İnsani Hak ve Hürriyetleri Derneği (Hür-Der)Genel Başkanı Av. Şaban Dalgın Diyarbakır`da Kur`an Kursuna yapılan saldırı ile ilgili bir değerlendirme yaparak saldırıyı lanetledi. Dalgın değerlendirmesinde ayrıca provakasyonlara dikkat çekti.

 

Dalgın saldırı ile ilgili İLKHA`ya yaptığı açıklamada, kime ait olursa olsun bir yerde Kur`an-Kerim eğitimi verilorysa buraya yapılacak olan saldırıları şiddetle lanetliyoruz diyerek, Hür Der olarak İslam`i değerlere yapılan ve yapılacak bütün saldırılara lanetleme yoluyla yaklaştıklarını belirtti. Dalgın değerlendirmesine şöyle devam etti: " Çocuklarımızın ve halkımızın Kur`an Kurslarına olan teveccühünü yok etmek ve bu kurslara ilgiyi azaltmak için bu tür saldırılar kötü emel sahipleri tarafından yapılıyor. Kendilerinden başka İslam`i Camialara yapılacak saldırılara ilgi göstermeyen camialara yapılacak saldırıyı, aynen kendimize yapılmış bir saldır olarak kabul etmediğimiz müddetçe hakkiki mümin ve müslüman olduğumuzu iddia edemeyiz."

 

Hangi camiada olursa olsun Kur`an-Kerim eğitimi veren kurum ve şahıslara yapılacak saldırıyı lanetlemeyi kendilerine görev olarak bildiğini ifade eden Dalgın, "Bu tür saldırıların Müslümanları proveke etmek, Kur`an-ı Kerim derslerine gitmek isteyenleri korkutmak ve sindirmek amaçlı olduğu kanaatindeyiz. Bu her iki amaç doğrultusunda da yapılmış olsa sonuçta yine İslama yapılan bir saldırıdır. Bu saldırıların sorumluların mutlaka bulunmasını yetkililerden talpe ediyoruz. " şeklinde konuştu.

 

Dalgın son olarak, okulların tatil edileceği bir dönemde bu tür provakasyonların meydana gelmesinden dolayı halkı dikkatli ve uyanık olmaya davet etti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir