• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`Bu Ülkede Hukuk Sistemi İflas Etmiştir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Bursa`da çocuklarının başörtüsüyle okuma kararlarına destek oldukları için, iki öğrenci velisine, "çocuklarını başörtüsüyle okula gönderdikleri ve memurların görevlerine engel oldukları" gerekçesiyle, toplam 3 yıl 2 ay 10 gün hapis cezası verilmesine, Mersin TESSEP komisyonu sert tepki gösterdi. Mersin TESSEP Komisyonu Başkanı Ercan Fidan yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, kararı sert bir dille kınadı.

Bu Ülkede Hukuk Sistemi İflas Etmiştir
Fidan yaptığı basın açıklamasında yaşanan benzer olaylara değinerek; "daha önce kızının başörtüsüyle okuma kararına destek verdiği için, Gaziantep`te anne Güllü Çevik`e 2 yıl 6 ay hapis cezası verilerek, bir hukuk skandalına imza atılmıştı. Aynı durum, Bursa`da kızlarının başörtüsüyle okuma kararlarına destek verdikleri için, öğrenci velisi Mehmet Polat ve Aziz Kayalık`a toplam 3 yıl 2 ay 10 gün hapis cezası verilerek benzer bir skandala imza atılmıştır. Verilen bu kararlar gösteriyor ki bu ülkede hukuk sistemi iflas etmiştir." ifadelerini kullandı

Bu Yargı Zulümlerinin Önüne Geçin
Açıklamasının devamında cumhurbaşkanına, başbakana ve hükümet yetkililerine seslenen Fidan; "Duruşmaya tanık olarak çağrılan okul müdürü, yöneticiler ve özel güvenlik personeli, iddia edildiği gibi velilerin kendilerine zorluk çıkarmadığını ve şikayetçi olmadıklarını ifade etmelerine rağmen hakimin keyfi olarak karar vermesi, öğrenci velilerini mağdur etmiştir. Cumhurbaşkanı, başbakan ve hükümet yetkilileri bu yargı zulümlerinin önüne geçmeli bu olaya biran önce el atmalı ve yaşanan bu hukuksuzluklara dur demelidir. Yoksa yargı mensupları, yasaları bir kenara bırakıp kendi ideolojilerine ters düşen bu insanları mağdur etmeye ve keyfi kararlar vermeye devam edeceklerdir." ifadelerini kullandı. (Yakup Kazak -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir