• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mavi Marmara Yıldönümünde israil Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAYSERİ - İnsani Yardım Derneği (İHH) Kayseri Şubesi, İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine yönelik saldırısında 9 kişiynin şehid edilmesi, saldırısının ikinci yılında tepki gösterdi. İsrail’i, yapılan açıklamalarla kınayan dernek, Cumhuriyet Meydanı’nda Mavi Marmara ve Filistin konulu fotoğraf sergisi açtı.

Filistin’de, İsrail askerlerince yapılan saldırı ve zulmü anlatan fotoğrafların yanı sıra Mavi Marmara saldırısı sırasında objektiflere yansıyan fotoğraf kareleri de sergide yer aldı. İnsani Yardım Derneği (İHH) Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tokluman, insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıyı unutmayacaklarını söyledi.

Tokluman, İsrail askerlerinin saldırı sonucu şehit düşen 9 gönüllü insanı her zaman anacaklarını aktararak, “Sadece insani yardım götüren gemiye İsrail askerleri yaptıkları saldırıda 9 insanımızın ölümüne sebep olmuştu. Uluslararası arenada suç işleyen İsrail askerleri ile ilgili başlatılan hukuki süreç devam ediyor. Ülkemizde, saldırı talimatını veren İsrailli yetkililerle ilgili dava açıldı. Yargılanmalarına başlanacak. Ancak Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne yapılan başvuru halen savcının önündedir. Burada davanın açılması için yoğun çabamız sürmektedir. İnanıyoruz ki bu saldırıyı yapanların her biri yargı önünde hesap verir ve ceza alırlar.” dedi. Daha sonra açılan sergi gezildi. Vatandaşlar, sergiye büyük ilgi gösterdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir