• DOLAR 32.475
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2438.495
  • ...
Batman`dan Yurt Dışına Keklik Kafesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Cumhuriyet mahallesinde el sanatları ile uğraşan M. Şirin Doğmuş (38), 6 yıl önce meraktan başladığı keklik kafesi yapımı mesleğe dönüştü.

 

Bir ara bir çift keklik kafesi satmasından sonra kafes yapmaya başlayan M.Şirin Usta, "2005`te kitap ticaretini yaparken yanında keklik kafesi ticaretini de yaptım. Kendimi bu işte geliştirerek, keklik kafesi yapmaya başladım" dedi.

 

Keklik kafesinin çemberlerinin söğüt ağacı, ceviz ağacı ve düz budaksız eğilebilen ağaçlardan yaptığını söyleyen Doğmuş, "Köylerden temin ettiğimiz düz, budaksız ve eğilen cinsteki ağaçları doğramadan geçirerek işletiyoruz. Tornadan da çubuk haline getirerek ağaçları kafes haline getiriyoruz" şeklinde konuştu.

 

Sadece bölgede ve Türkiye`de Değil Yurt Dışına Ticaret
Batman ve Türkiye genelinde keklik kafesi işlemeciliğini kendisi gibi yapanın olmadığını iddia eden Doğmuş Usta, "Sadece bölgede ve Türkiye`de değil yurt dışından da aldığım siparişler üzerine keklik kafesi ticaretini yapıyorum. İki çeşitten oluşan keklik kafeslerimiz; avcıların avcılık için kullandıkları kafesler ve evlerde beslemek için kullandıkları keklik kafesleridir" ifadelerini kullandı.

 

Son olarak M.Şirin Usta, önceden evde yaptığı kafesleri işleri açılınca dükkan tutarak yaptığını ve kafeslerinin çiftini iki-üç günde ancak yapabildiğini belirterek, çiftini 160-300 TL arasında değişen fiyatlara sattığını belirtti. (Fatih Akgül, M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir