• DOLAR 32.557
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2428.003
  • ...
Artvin`de Eğitim Sorunları Masaya Yatırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ARTVİN - Artvin Valiliği ve Artvin Çoruh Üniversitesi işbirliği ile 31 Mayıs-02 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan ve Prof. Dr. Yılmaz Özbek, Prof. Dr. Ayhan Aydın, Prof. Dr. Cevat Celep, Prof. Dr. Murat Altun ile Dr. Samantha Twiselton`un konuşmacı olarak katılacağı semzozyumda, Eğitim, Turizm, Ekoloji, Çevre ve Kentleşme ile Sosyal ve Ekonomik Yaşam konuları ele alınacak.

 

Düzenlenen sempozyumla başta eğitim olmak üzere, Artvin ile ilgili her türlü toplumsal, kültürel, ekonomik ve çevresel konuların bilimsel bir ortamda tartışılarak kayıt altına alınması ve sonraki kuşaklara aktarılmasınının sağlanması ile sorunlara bilimsel çözüm yolları aranması amaçlanmaktadır.
Ayrıca sempozyum sonucunda ulaşılacak bilgi birikimi, ``Bildiri Tam Metinleri`` kitabında veya CD`sinde yayımlanarak bu sayede Artvin ve yöresiyle ilgili yapılacak eğitim odaklı her türlü araştırma çalışmalarına ve üretilecek politikalara bilimsel bir kaynak eser oluşturulacaktır.
Bu çerçevede, "eğitim toplumun aynasıdır" düşüncesi temel alınarak, Artvin`in sorunlarının tespit edilmesi, bu sorunlardan yola çıkılarak problemlerin çözümü için stratejiler ve vizyon oluşturulması, ayrıca bu sürecin geniş bir katılımla gerçekleştirilmesi hedeflemektedir.

 

Sempozyumda ortaya konulacak değerler ve bilimsel veriler, Artvin`in sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda kalkınmasına ve daha iyi tanınmasına yol açacak projeler geliştirilmesine zemin hazırlayacaktır. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir