• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
KOP, Konya`ya Zenginlik Katacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi kapsamında Ulubatlı Hasan, Fevzi Çakmak ve Erenler Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.
 
Başkan Akyürek, mahalle muhtarları, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve mahalle sakinlerinin katıldığı programda, mahallelerin genel durumları ile belediyelerin yatırımları hakkında bilgi verdi.
 
Mahalle sakinlerine, Sosyal Belediyecilik uygulamaları kapsamında yürüttükleri Sosyal Kart projesini anlatan Başkan Akyürek, hiç geliri olmayan fakir ailelerin Büyükşehir Belediyesi`ne bildirilmesini istedi.
 
KOP İle Ürün Çeşitliliği Artacak
Programda Konya için son derece önemli olan Konya Ovası Sulama Projesi (KOP) hakkında da konuşan Başkan Akyürek, "Derebucak Barajı`nın, Gembos Derivasyon Tüneli`nin, Bozkır Barajı`nın, Bağbaşı Barajı Hidroelektrik Santrali ve Mavi Tünel`in Konya`mız açısından önemi çok büyük. Bu yatırımlarla Konya Ovası`na 700 milyon metreküpten daha fazla yeni su girişi olacak. Projeler tamamlandığında Konya toplam üretimi yüzde 40`a yakın artmış olacak. Bu artışla birlikte ürün çeşitliliği de artacak. Bunun da Konya`ya zenginlik getireceğini, artı 1 milyar dolar civarında katkı yapacağını düşünüyoruz" dedi.
 
Konya`nın İçme Suyu İhtiyacı da Karşılanacak
Konya`nın içme suyunun yüzde 80`inin yeraltı sularından karşılandığını hatırlatan Başkan Akyürek, sulama projelerinin Konya`nın içme suyu ihtiyacının karşılanması açısından da son derece önemli olduğunu ifade etti.
 
Yeraltı sularının her yıl çekildiğine dikkat çeken Başkan Akyürek, "Göksu Nehri`nden Mavi Tünel yoluyla Konya bölgesine akacak sudan Konya Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde oturanların içme suyu ihtiyacı karşılanacak. Böylece yeraltı sularına ihtiyacımız azalacak. Altınapa Barajı da tamamen sulamaya ayrılmış olacak. Ayrıca rekreasyon alanı ve yeşil alan olarak da yeniden düzenlenme imkanına kavuşacak" diye konuştu.
Karkent Camii yanında düzenlenen programda daha sonra mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri taleplerini dile getirirken; ilgili birim amirleri talepleri not aldılar.
(M. Ata Doğu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir