• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...
HAS Parti`den Hükümete Mustazaf-Der Tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - HAS Parti Batman İl Başkanı Av. Kenan Özoğul, hükümetin, Mustazaf Der`in kapatılmasına sessiz kalmasına tepki gösterdi.
 
Barış ve huzurun ancak ve ancak toplumun farklı kesimlerinin kendi düşünceleri ile ilgili çalışmalarını yasal zeminde yürütmeleri halinde mümkün olacağını kaydeden Özoğul, "Somut veriler olmadan, niyet okumalarla hukuk kisvesi altında verilen kararlar topluma fayda sağlamamaktadır.
 
Fayda sağlamadığı gibi toplumun bazı kesimlerini marjinal hale getirmeye vesile olacaktır. Dün Refah Partisi, DTP ve kapatma davası ile karşı karşıya kalan AKP için durum ne ise bugün de Mustazaf-Der için aynı durum söz konusudur. Bu nedenlerle Parti, dernek ve vakıf gibi kurumların yasal zemindeki çalışmalarının önü hukuki olduğu iddia edilen gerekçelerle kesilmemelidir.
 
Uzun yıllar, parti kapatma davalarından en fazla etkilenen kesimin şuan ki siyasi iktidar olmasına rağmen Mustazaf-Der ile ilgili sağır sultanı oynamaları düşündürücüdür" ifadelerini kullandı.
 
Derneğin kapatılmasının hatalı olduğunu belirten Özoğul, "Toplumda barış ve huzur istenmesine rağmen yasal zeminlerde çalışan, fakirlere, mazlumlara, yetimlere sahip çıkan, yaptığı etkinliklerde milyonların toplanmasına rağmen kimseye en ufak bir zarar vermeyen bu derneğin kapatılması hatalı olmuştur" dedi.
(Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir