• DOLAR 32.589
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2459.246
  • ...
 CHP`den cami inşaatına kilit
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aydın`ın CHP`li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Diyanet Vakfı`nın yaptıracağı külliye ve cami inşaatına 2009 yılında verilen ruhsatı iptal etti. Gerekçe olarak da 9 bin metrekarelik arsaya sonradan eklenen 231 metrekarelik alan gösterildi.

Bugün gazetesinin haberine göre, Aydın Belediyesi`nin, projesi Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğü`nce yapılan Diyanet Külliyesi ve Camii yapımına engel olması vatandaşın tepkisini çekti.

Meşrutiyet Mahallesi`nde mülkiyeti Diyanet Vakfı`na ait 9 bin metrekarelik arsada külliye ve cami yapımına önceki belediye başkanı zamanında izin verildi. Aydın Belediye Başkanlığı`nın 18 Mart 2009`da projeyi onaylamasının ardından kazı ve inşaat ruhsatları verildi. 28 Temmuz 2010`da proje için ihale düzenlendi.

`DEĞERLENDİRİLİYOR` BAHANESİ

İhale süreci devam ettiği sırada yeni Belediye Başkanı CHP`li Özlem Çerçioğlu, 30 Kasım 2010`da inşaat ruhsatını iptal etti. İptal gerekçesi olarak da 9 bin metrekarelik arsaya sonradan dahil edilen 231 metrekarelik alanın satışıyla ilgili belirsizlik gösterildi.

Aydın Belediye Meclisi Encümeni`nin satış kararına rağmen 231 metrekarelik alanın Diyanet Vakfı`na devrinin `değerlendiriliyor` denilerek belediye başkanlığı tarafından sürekli ertelendiği öne sürüldü. Proje kapsamında cami, Kur`an kursu, müftülük sitesi, kütüphane, konferans salonu, iş merkezi ve sosyal hizmet birimlerinin kurulacağı vurgulandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir