• DOLAR 32.48
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2440.251
  • ...
`İçişleri Bakanı Derhal İstifa Etmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı, Rıdvan Söylemez, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin`in Uludere açıklamalarına sert tepki gösterdi. Söylemez, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin göreve geldiği günden itibaren yaptığı gaflarla demokratikleşme süreçlerini sabote ettiğini belirterek, "Sürekli kin,nefret söylemlerinde bulunan üslubu ve kullandığı dil ile ortamı geren bir profil çizen sayın bakan Uludere açıklamalarıyla kendi siyasi partisini ve hükümeti zor durumda bıraktı" dedi.
 
Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Söylemez, İçişleri Bakanının ne yapmaya çalıştığını gerçekten anlamadıklarını ve bu şekilde barışa, kardeşliğe zarar verdiği gibi G.Doğu`da barış,kardeşlik için mücadele veren STK`ların ellerini zayıflattığı kaydetti.
 
Söylemez, Türkiye Gençlik Konseyi olarak daha önce de bakanın derhal istifa etmesini istediklerini hatırlatarak, "Sayın Bakan, bu son gafıyla bizi tekrar haklı çıkarmıştır.Keşke kardeşliğe ve hükümetimize zarar veren bu açıklamayı yapmasaydı da biz haklı çıkmasaydık. Ortamın daha fazla gerilmemesi için ve G.Doğu halkının hükümete olan güveninin azalmaması noktasında sayın bakanı derhal istifa etmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Söylemez, TGK olarak Bakan Şahin`in bu dakikadan sonra görevinde kalmasının doğru olmadığı kanısında olduklarını belirterek, barışa, kardeşliğe yönelik çabalar kim tarafından boşa çıkartılırsa karşısında durmaya devam edeceklerini ifade etti. (Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir