• DOLAR 32.333
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2280.994
  • ...
33 Asker Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl-Elazığ karayolunda 24 Mayıs 1993\'te birliklerine giderken öldürülen 33 asker, ölümlerinin 19. yılında törenle anıldı. Törende, Türk Şehitlikleri İmar Vakfı tarafından yaptırılan anıt açıldı.

 

Sivil otobüslerle Malatya\'dan birliklerine giderken 24 Mayıs 1993\'te Bingöl-Elazığ karayolu Bilaloğlu köyü mevkisinde katledilen 33 asker için Anıttepe mevkisinde tören düzenlendi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı\'nın okunması ve Türk Şehitlikleri İmar Vakfı tarafından yaptırılan anıtın hizmete açılmasıyla başladı.

 

Türkiye\'nin değişik illerinden gelen 33 erin ailesinin de hazır bulunduğu anma töreninde konuşan Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Ziya Sözen, katledilen 33 askeri rahmetle andıklarını belirterek, askerlerin nasıl pusuya düşürülerek öldürüldüklerini anlattı.

 

Ak Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, ise yapılan katliamı kınadığını belirterek, şunları söyledi:
\"Erkan, Mevlüt Nihat, Hikmet, Uğur, Şenol isimleri belki farklı ama bu kardeşlerimin tek bir ortak tarafı var o da şehit olmaları bu vatan için şehit olmalarıdır. Yüce Allah ayetinde buyuruyor ki: \'Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanmayın Aksine onlar diri olup Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar. Allah\'ın lütfundan kendilerine vermiş olduklarıyla sevinç içindedirler ve arkalarından henüz onlara kavuşmamış olanları, kendilerine bir korku olmayacağı ve üzülmeyecekleri üzere müjdelerler.\' Tüm Türkiye\'miz bu vatan kahramanlarını her zaman kalplerinde yaşatmaya devam edecektir\"

 


Törene Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gündoğdu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hamza Celepoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ceran, diğer kurum amirleri, askeri yetkililer, şehit aileleri, gaziler ile vatandaşlar katıldı.(Nihat kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir