• DOLAR 32.547
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2441.829
  • ...
"Tarım Köy Konutları Sitesi 3. Şahıslara Kiraya Verilmesin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Kuyubaşı Tarım Köy Konutları Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Cansağ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Haşim Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile konutların ortak yeşil alanı olarak gözüken 77 bin m2'lik alanın kiraya verilmemesi için basın açıklaması yaptı.

 

Tarım Köykent Sitesi Yönetim Kurulu adına açıklamayı okuyan Aydın Ergün, Kuyubaşı Tarım Köy Sitesi'ndeki konutların ortak yeşil alanı olarak gözüken bin 461 Ada 17 nolu Parsel'deki 77 bin m2'lik alanın, yine sitedeki üyelerden birine veya onun yakınlarına kiralanacağı yönünde bazı duyumlar aldıklarını dile getiren Ergün, "Bu hususu İl Milli Emlak Müdürlüğü'nden sorduk. Bize, söz konusu parsele ilişkin kiralama hususunun bakanlıkça değerlendirme aşamasında olduğu ve onay verilirse söz konusu kişilere burasının yeşillendirme amacıyla kiralanacağı söylendi" ifadelerini kullandı.

 

Amaç yeşillendirme ise, bu işin öncelikli olarak devletin ilgili kurumları tarafından yapılmasını istediklerini belirten Ergün, "Devlet kurumları tarafından yapılamayacaksa bizler site yönetimi olarak üyeler adına yeşillendirme yapabiliriz. Bu parselin yeşillendirilmesi işinin, 3. şahıslara kiraya verilmesi durumunda, ileride telafisi zor veya imkânsız zararlar doğabilir" dedi.

 

Bu parselin, çevre yoluna ve üniversiteye yakın yerde olması, buranın birilerine rant sağlama amacıyla verildiğini düşündürdüğüne dikkat çeken Ergün, "Söz konusu parselin 3. şahıslara kiralanması durumunda, 196 konuttaki hak sahiplerinin tamamının hakkının, bazı şahıslara verilmesi (hukuka aykırı bir şekilde), yönetim kurulu olarak bizi ve hak sahiplerinin tamamını rahatsız etmektedir. Bu hususta sayın valimiz ve ilgili kurumları duyarlılığa davet ediyoruz" çağrısında bulundu. (Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir