• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
"STK'ların Kapatılması Akıl Karı Değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Genel Merkezi Diyarbakır'da bulunan Mustazaf-Der'in, kapatılmasına bir tepki de Şefkat Eli Derneği'nden geldi. Şefkat Eli Derneği Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, "Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi olan Mustazaf-Der'in kapatılma kararı ve kızını başörtüsü ile okutmak isteyen Güllü Çevik'e verilen cezayı kınıyoruz" denildi.

 

Yaptığı yardımlarla ve düzenlemiş olduğu etkinliklerle adını duyuran Mustazaf-Der'in, ahlaki yozlaşmaya ve her türlü ifsada karşı mücadele ettiği dile getirtilen açıklamada, "Mustazaf-Der uyuşturucu bataklığına düşmüş yüzlerce genci topluma kazandırmış, yardıma muhtaç olan binlerce kişiye yardımda bulunmuştur. Toplumun huzuru ve refahı için çalışan STK'ların kapatılması akıl karı değildir" ifadeleri kullanıldı.

 

Açıklamada , toplumda büyük bir tabana sahip olan ve halkın teveccühünü kazanmış olan Mustazaf-Der'in kapatılmasının hukuki olmayıp keyfi olduğu belirtilerek, "Bir yandan 'dindar nesil' diyen Hükümet, diğer bir yandan ahlaki yozlaşmayla mücadele eden bir derneğin kapatılmasına sessiz kalıyor. 'Haydi kızlar okula' kampanyası düzenleyen Milli Eğitim Bakanlığı, kızını başörtüsüyle okula göndermek isteyen anneye ceza verilmesini görmezden geliyor" şeklinde tepki gösterildi.

 

Açıklamanın devamında "Demokratikleşmeye doğru önemli adımlar atıldığı ülkemizde silahlı örgütlerin silah bırakması için hiç akla hayale gelmeyen görüşmeler yapılırken, şiddete inanmayan ve her türlü tahrike rağmen şiddete bulaşmayan bir camianın ısrarla şiddete çekilmek istenmesi manidar olup, bu kararın aslında derin mihrakların bir oyunu olduğunu gözler önüne sermektedir. Biz, bir sivil toplum kuruluşu olarak Mustazaf-Der'e yapılan haksızlığı tekrar kınıyor, faillerini Allah'a havale ediyoruz" denildi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir