• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İtfaiyeciler Konya'da Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Türkiye Belediyeler Birliği, Konya Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kent 2012 8. Yerel Yönetim İhtiyaçları Fuarı kapsamında Hollanda, Almanya ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden 135 itfaiye yöneticisi çeşitli programlarda bir araya geldi.
Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın davetlisi olarak Konya'ya gelen itfaiye yöneticilerine itfaiyecilikle ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

 

Programlarda Hollanda'nın Rotterdam şehri İtfaiye yöneticisi Sjaak Senn, dünyanın ikinci büyük limanına sahip olan ve 2 bin 250 itfaiyecisi bulunan şehir ve itfaiye teşkilatının yapısı hakkında bilgi verdi. İtfaiyecilerin sorularını da yanıtlayan Seen, halkın arasına girilerek eğitim faaliyetlerinin arttırılmasının önemine dikkat çekti.

 

Tüm İtfaiyeciler Birliği Genel Sekreteri ve Konya İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, itfaiyecilik mesleğinin karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerilerini anlatırken; Almanya'dan programa uzman olarak davet edilen Gerd Göbel, yangınlara müdahale usulleri ve söndürme teknikleri hakkında itfaiye yöneticilerini bilgilendirdi. Hangi maddenin hangi söndürme metodu kullanılarak bertaraf edilmesi gerektiği hakkında bilgi veren Göbel, fuar alanında bir de uygulamalı gösteri gerçekleştirdi.

 

Sjaak Seen ve Gerd Göbel, programların ardından Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndaki amirlere ve itfaiye gruplarına uygulamalı eğitim verdi. (M.Ata Doğu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir