• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Ekmek Parası İçin, Çöpten Ekmek Topluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Merkez Yeşildirek Mahallesi'nde yaşayan ve ailesinin geçimini sağlamak için çöplerden ekmek parçası ve naylon toplayan 70 yaşındaki Amşe Yılmaz'ın gösterdiği çaba herkese ibret olacak nitelikte.

Felçli Eşime Bakmak ve Asker Oğluma Harçlık Göndermek Zorundayım
Hasta ve yaşlı olmasına rağmen felçli olan eşine ve askerde bulunan oğluna harçlık göndermek zorunda olduğunu söyleyen Amşe Yılmaz, "Ben yaklaşık 70 yaşındayım. 5'i erkek ve 5'i kız olmak üzere 10 tane çocuğum var. 4 kızım evli ve benden ayrı kendi evlerindedirler. 3 tane oğlum da evli ve benden ayrı yaşıyorlar. Bir oğlum şuan askerde, bir oğlum ve bir kızımda şimdi köylerde mercimek tarlalarında çalışıyorlar. Kocamda evde felçli olarak yatıyor. Ben de hasta ve yaşlı olduğum halde hem felçli kocama bakabilmek hem de asker oğluma harçlık gönderebilmek ve kimseye muhtaç olmamak için çöplerden bina sakinlerinin attığı naylonları ve ekmek parçalarını toplayıp satıyorum." dedi.

Devlet Artık Yardım Etmiyor
Devlet'in kendisine yaptığı yardımları kestiğini belirten Amşe Yılmaz "Naylon parçalarını eskicilere satıyorum. Ekmek parçalarını ise hayvan besleyenlere satıyorum. Fakat hayvan besleyenler; 'bugün yok yarın gel' diyerek benim paramı vermiyorlar. Ne yapabilirim? Durum bu işte, ekmek parası kazanmak için çöplerden ekmek topluyorum. Devlet bir iki kere yardım ve kömür verdi ama onu da artık vermiyor." şeklinde konuştu. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir