• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
Bakan, Uludere`de Emri Verenleri  Açıkladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı İdris Naim şahin NTV canlı yayınında Nilgün Balkaç’a, Uludere`de 34 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan olayda `vur` emrini Hava Kuvvetleri`nde görüntüleri izleyen komutanların verdiğini açıkladı.

Şahin, "Uludere olayı güvenlik güçlerimizin tecrübe hanesine işlenmiştir. Bundan sonra muhakkak ki daha dikkatli davranılacaktır. Vur emrini kim vermiştir? Hava Kuvvetleri`nde görüntüleri izleyen, olayı analiz eden komutanlar vermiştir. Öyle gözüküyor" dedi.

Olayda asıl noktanın kaçakçılık olduğunu savunan Şahin, "hayatlarını kaybetmemiş olsalar ve sağ ele geçirilmiş olsalar kaçakçılıktan yargılanacaklardı. O bölge Kandil’e doğru bölücü örgütün kontrolünde bir bölge. Örgütün para kaynaklarından biri de kaçakçılıktır. Hayatını kaybeden insanlarımız olayın sadece figüranlarıdır. Olayın başrol oyuncularını sorgulamak gerekir" şeklinde konuştu.

Bakan`ın olayda PKK ve BDP`nin de rolü olduğunu söylediği diğer çarpıcı açıklamaları ise şöyle;

"Her kurumun, her işleyişin bir denetim mekanizması vardır. TSK, emniyet teşkilatı ve yargının belli bir mekanizması vardır. Terörist görünümlü bir gruba ateş açılmıştır. Bu olay, güvenlik güçlerimizin tecrübe hanesine yazılmıştır.

Vur emrini Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı vermiş değil. Ben de 81 ildeki olayları anlık yönetecek değilim. Bunu sorgulamak bile yanlıştır. Mutlaka yönetim sorumludur. Yanlıştan yukarısı da sorumludur. Olayı anlık yönetecek, askeri ve emniyet yetkililerdir. Emri Ankara`da o görüntüleri analiz eden komutanlar vermiştir.

Yanlıştan doğru sonuç çıkmaz. Bu vatandaşlarımız kaçakçılık yaparken vurulmuştur. Sağ yakalansalar kaçakçılıktan yargılanacaklardı. Kaçakçılık olayı bölgede kaldı. O bölge KCK`nın kontrolünde bir bölgedir. Bölücü terör örgütünün sıktığı kurşun, giydiği giysi, ayakkabı bu parayla alınıyor. Bu gençler figüranlardır. Filmin baş aktörleri vardır.

BDP bu olayın parçası durumundadır. O insanlara kaçak malı veren PKK terör örgütüdür. Kaçakçılığın rantını elde eden KCK terör örgütüdür. Filmin bütününe bakılınca özür dilenecek bir şey yoktur.

Olayı suçluluk psikolojisiyle görmüyoruz. O gençlerimiz orada olmamalıydı. Kaçakçılık emrini bizzat BDP veriyor."

Dünya bülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir