• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mustazaf Der`in Kapatılması İsviçre`de Kınanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSVİÇRE - Avrupa Peygamber Sevdalıları Adına Basel Said Nursi Derneği tarafından yayınlanan basın bildirisinde, kendilerinin bu kararda yalnız olmadıkları da belirtildi. Mustazaf Der`in Kapatılması ve Güllü Çevik`e verilen cezaları hukuki olmadığı belirtilen açıklamada, "Avrupa genelinde faaliyet gösteren 33 İslami STK ile beraber bu kararı aldıklarını ve bu STK`lara bağlı tüm camilerde verilecek Hutbelerle bu hukuksuzlukların halka anlatılacağı" belirtildi.

 

İsviçre, Almanya, Fransa, İtalya, Norveç, Belçika, İngiltere ve Hollanda gibi ülkelerdeki 33 İslami STK`ya bağlı camilerde bu hafta aynı konunun işleneceğinin belirtildiği basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi: "80 Yıllık Zulüm geleneğinin ve 28 Şubat anlayışının bir tecellisi olarak hayat bulan bu hukuk kılıflı cinayetlerin hesaplarının sorulacağından hiç şüphemiz yoktur. Bu gün bu zulümlere imza atanların yakın bir zamanda mustazafların iktidarına şahitlik edeceklerine ve mustazaflar tarafından yargılanacaklarına olan inancımızı burada bir kez daha ifade ediyoruz. Zalimlerin, bugün Mustazaflardan esirgedikleri adalete herkesten daha fazla ihtiyaç duyacakları günler elbette yakındır."

 

Açıklamanın devamında, "Tarih boyunca Hakka ve Hakkın davetçilerine düşmanlık edenlerin uğradıkları akıbetler, başlarına gelenler tarihin sayfalarında ibret-i alem olarak kaimdir. Tesettüre ve Mustazaflara düşmanlık edenlerin bu sayfalara bakmalarını tavsiye ederiz.

 

Avrupa`da yaşayan tüm Müslümanları, 25.05.2012 Cuma günü kılınacak Cuma namazına davet ederken bu zalimlikleri tel`in ettiğimizi bir kez daha belirtiriz" denildi. (Ahmet Bayram - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir