• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
İsrail`den Yerleşim Provokasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İsrail parlamentosu Knesset Batı Şeria`da mevcut Yahudi yerleşim birimlerinin genişletilmesi ve yenilerinin kurulmasını teşvik eden bir yasa çıkardı.

11 parlamenter tarafından sunulan tasarı, 33 parlamenterin onayı ile kabul edildi.

İsrail`in Sesi radyosunun Arapça yayınından yapılan açıklamaya göre yeni kanun, Yahudi yerleşim birimlerini teşvik eden kurumlara bağış yapanlara vergi indirimi uygulanmasını öngörüyor.

Kudüs Araştırmaları Merkezi Başkanı Halil Tüfekçi ise, bu kararın barış sürecine zarar verdiğini belirtti, Yahudi yerleşimciler ve topraklarını korumak isteyecek olan Filistinliler arasında çıkabilecek muhtemel çatışmalara dikkati çekti.

2012`DE FİLİSTİNLİLERE AİT 65 BİNA YIKILDI

İsrail yönetiminin, bu yıl Filistinlilere ait 65 binayı yıktığı bildirildi.

Filistin topraklarındaki yıkımlara karşı mücadele eden Filistinli kuruluş "Yerleşimlere Karşı Birlikte"nin hazırladığı raporda, İsrail yönetiminin, bu yıl Batı Şeria ve diğer bölgelerde 65 ev ile tesisi yıktığı belirtildi.

Yıkımların, el-Ağvar bölgesi ile el-Halil, Nablus ve Kudüs kentlerinde yoğunlaştığına işaret edilen raporda, yıkımların sadece evlerden ibaret kalmadığı, kültür merkezleri, mescitler ve ticari mekanların da hedef alındığı kaydedildi. Raporda ayrıca, evleri yıkılan Filistinlilerin, enkaz üzerine kurdukları çadır ya da barakaların da yıkıldığı ifade edildi.

İsrail yönetiminin yıkımları haklı göstermek için çeşitli nedenler öne sürdüğü, bunlar arasında yaygın olarak, binaların ruhsatının bulunmamasının gerekçe gösterildiği kaydedilen raporda, İsrail işgal güçlerinin, bazı binalar hakkında da Yahudi yerleşimcilere ve otoyollara yakınlığı gerekçesiyle yıkım kararı verdiği belirtildi.

Raporda, İsrail`in uygulamalarının, 4. Cenevre Sözleşmesi`ne göre yasa dışı olduğu, aynı zamanda insanların kendi mülklerinden keyfi olarak tahliyesini yasaklayan uluslararası insan hakları kurallarının da açık bir ihlali anlamına geldiği savunuldu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir