• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
Haraç Çetesine Operasyon:58 Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nin gümrük kaçakçılığından pay aldığı iddialarıyla genişletilen takip sonucu başlatılan operasyonda, binlerce gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. Operasyonun, İran, Irak ve Suriye sınırında gümrük kaçağı ürünler için haraç aldığı belirtilen ve PKK ile ilişkili olduğu iddia edilen 58 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile jandarma ekipleri tarafından Mart ayı içerisinde Suriye uyruklu şahıslar aracılığıyla temin edilen gümrük kaçağı malzemenin sırtçı tabir edilen vatandaşlar aracılığıyla Karkamış’ta depolandığı bilgisine ulaşıldı. Kaçak malzemenin Gaziantep ve Şanlıurfa merkezli olarak pazarlanması ve PKK`nin de bu kaçakçılıktan pay aldığı yönündeki iddialar doğrultusunda planlı ve teknik takipli soruşturma genişletildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda, 500’ü polis, 250’si jandarma ekipleri, sabah saatlerinde operasyon için düğmeye bastı. Hava destekli operasyona, çevik kuvvetten özel harekâta kadar birçok birim destek verdi. Emniyet güçleri, il merkezi, Karkamış, Nizip ilçe merkezi ve köylerinde 26 adrese eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda aralarında bir polisin de yer aldığı 29 şüpheliyi yakaladı. Jandarma ekipleri de 7’si sınırda görevli asker olmak üzere, 38 şüpheli hakkında çalışma yaptı. Bu kapsamda da Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Niğde il merkezleri ile Karkamış ve Nizip ilçe merkezi ve köylerinde 38 adrese operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu 29 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlar kapsamında gümrük kaçağı 15 araca el konuldu. 23,5 ton çay, 170 bin 630 paket sigara, bin 350 litre motorin, 450 kilogram et, 155 adet küçükbaş hayvan, 6 ruhsatsız tabanca, 1 pompalı tüfek, 65 fişek, 50 şişe içki, 160 adet hassas terazi, bin 340 bilgisayar fanı, 797 adet musluk, 355 gözlük, suçta kullanıldığı düşünülen yaklaşık 170 bin TL para ele geçirildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir