• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
Başörtüsavar Profesörün Sicili Kabarık Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkındaki suçlamalara cevap veren Pekünlü, Danıştay 8. Dairesi`ni işaret ederek, mahkeme kararlarını uyguladığını ileri sürdü. YÖK`ün 2008`de rektörlüklere gönderdiği "Başörtülü öğrencilerin derslere alınması" ile ilgili yazının, Danıştay 8. Dairesi tarafından yürütmesinin durdurulduğunu söyleyen Prof. Dr. Pekünlü, "Mahkeme kararlarının uygulanması zorunludur. Üniversite yönetimi ve öğretim elemanları bu kararı yok sayamazlar. Şu an da üniversite yönetimi, öğrencileri suça teşvik ediyor ve suç işliyor. Türbanlı öğrencilerin hukuk kararlarına rağmen üniversiteye girmeleri beni rahatsız ediyor. Pek çok öğrencim de bu konudan rahatsız" diye konuştu.

 

Bugün`ün haberine göre Prof. Dr. Pekünlü, açılan soruşturmaların kendisini yıldırmayacağını, üniversitedeki öğretim üyelerinin 3 maymunu oynadığını kaydetti. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı ise, görevlerinin hiçbir öğrencinin eğitim ve öğretim hakkının engellenmemesi olduğunu belirtti.

SAYISIZ SORUŞTURMA VAR

Kazancı şunları söyledi: "Hocamızın yaptığı davranışı onaylamamız mümkün değil. Prof. Dr. Pekünlü hakkında sayısız soruşturma var, bu son olayla ilgili de soruşturma açıldı. Genelde hepsi ortak olduğu için birleştiriyoruz. Şu an bir ceza soruşturması da geçiriyor, kınama cezası var. Kınama cezasından sonra bir öğrencimizin fotoğrafını çektiği için kendisine kademe ilerleme cezası verildi." Prof. Dr. Pekünlü`nün hukuku uyguladığı yönündeki açıklamalarını da cevap veren Prof. Dr. Kazancı, "Anayasa`nın 42.Maddesi`nde kimsenin eğitim öğretim hakkından mahrum bırakılamayacağı yer alıyor. Bu ifade yer aldığı müddetçe hocamızın haklı olduğunu düşünmüyorum" dedi. Kazancı, daha önce de bazı öğrencilerin, Pekünlü`nün çeşitli yollarla öğrencilere baskı yaptığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına ve YÖK`e şikayette bulunduğunu belirtti.

BİZİ TAKİP EDİYOR

Başörtülü öğrencilerin fotoğraflarını çekip okula ve derslere almayan profesörün öğrencileri final sınavlarına almamakla da tehdit ettiği öğrenildi.

Prof. Dr. Pekünlü`nün uygulamalarından rahatsız olan başörtülü bir öğrenci, "Sınav saatlerimizi öğrenip, sınava girmemize engel oldu. İçerde fotoğraflarımızı çekti, sınıftan çıkarmak istedi. Şimdi yine final sınavlarına almayacağını söylüyor. Hakkında defalarca şikayette bulunduk, artık bir karara bağlanmalı" dedi. Bir başka öğrenci ise, "Birinin artık `dur` demesi gerekiyor. Başka hocalarımız bize zorluk çıkarmıyor, bir tek kendisi çıkarıyor" dedi.

BASKILARA PROTESTO

Başörtüsü yüzünden okullarında baskıya maruz kaldıklarını savunan üniversite öğrencileri Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü önünde eylem yaptı. Derslere başörtülü gittiği için sınıfta bırakıldığını belirten DEÜ Sınıf Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Tuğba Dişiçürük, "Bazı hocalarımız sınıfta olmama rağmen beni yok yazıyorlardı. Bazıları ise odalarına çekip beni ikna etmeye çalıştı. Ne kadar çalışırsam sınavlarımdan düşük not alıyorum" dedi.

YÖK HAREKETE GEÇTİ

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) hakkındaki iddiaların incelenmesi ve soruşturulması amacıyla Prof. Pekünlü`yü Denetleme Kurulu`na sevk etti. Öte yandan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı, "Rektörlüğün bize gönderdiği yazılarda, hiçbir öğrencinin eğitim hakkının engellenmemesi gerektiği belirtiliyor. Soruşturmalar devamediyor ve her soruşturmada bir öncekinin bir fazlası ceza veriliyor. Bu soruşturmaların sonunda, öğretimüyeliğinden uzaklaştırılabilir. Böyle bir şeyi hiç arzu etmeyiz ama o noktaya doğru gidiyoruz" diye konuştu.

DANIŞTAY`DAN SORUŞTURMA İZNİ BEKLENİYOR

Başörtülü öğrencileri okula almamayı kendisine ilke edinen Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü hakkındaki soruşturma izni talebi Danıştay’da. Daha önce de okul kapısına "Başörtülüler giremez" yazıları asan Prof. Pekünlü hakkında geçen ocak ayında, başörtüleri sebebiyle kendilerini içeri almadığı ve fotoğraflarını çektiği iddiasıyla dört öğrenci tarafından, o dönem Mazlum-Der İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi olan Av. Mehmet Gün aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. "Eğitim öğretim hakkının engellenmesi", "özel hayatın gizliliğini ihlâl", "kamu görevinin sağladığı yetkiyi kötüye kullanarak hürriyeti tehdit", "kişinin huzurunu bozma", "ayrımcılık yasağını ihlâl" ve "manevi işkence" gerekçeleriyle yapılan suç duyurusuyla ilgili olarak EÜ Rektörlüğü`nün birkaç aylık beklemenin ardından soruşturma izni verdiği, Pekünlü`nün itirazı üzerine dosyanın Danıştay`a gittiği öğrenildi. Av. Gün, "Bu, profesörün ilk vukuatı değil. Daha önce de aynı tutumu sergilemişti. Bu kez görüntülerle de sabit. Suç duyurusunda bulunduk. Rektörlük soruşturma izni verdi ancak bu kişinin itirazı üzerine dosya Danıştay`a gitti. Oradan gelecek cevabı bekliyoruz. Eğer soruşturma izni gelirse bu kişi hakkında dava açılabilecek." dedi.

Prof. Pekünlü`nün yaptıklarının Türk Ceza Kanunu`na göre suç olduğunun altını çizen Mehmet Gün, "Bir kişi, başka bir kişinin fotoğrafını iznini almadan çekemez. Bu, özel hayatın gizliliğini ihlâldir. Burada ise daha vahim bir durum söz konusu. Bu öğretim görevlisi, kamunun kendisine verdiği yetkiyi kötüye kullanarak bunu yapıyor. Öğrencilerimize adeta manevi işkence yapılıyor, hedef haline getiriliyorlar, öğrenim hakları engelleniyor. Bir sürü madde saymak mümkün. Ben bu haksızlığa uğrayan öğrencilerden, haklarını en süt düzeyde aramalarını istiyorum. Okul yönetimine, YÖK`e, Başbakanlık`a, Cumhurbaşkanlığı`na kadar konuyu taşısınlar. Avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulunsunlar." diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan rutin olayda ise EÜ Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü, başörtülü öğrencileri yine içeriye almadı. Önce fotoğraflarını çekti, ardından girişlerine izin vermedi ancak Cihan Haber Ajansı kameralarını görünce kapının arkasına geçerek, yüzünü bir kâğıtla kapattı. Gazetecilerin sorularını cevapsız bırakırken başörtülü öğrencilerin içeriye girmesini engel olmaya devam etti.

ÖĞRENCİLERİN KORKULU RÜYASI OLMUŞ

Ege Üniversitesi (EÜ)`ndeki başörtülü öğrenciler, Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. E.Rennan Pekünlü`nün, devamlı peşlerinde olduğunu söyledi.

Okul girişinde başörtülü öğrencilerin fotoğraflarını çekerek girmelerine izin vermeyen Prof. Dr. Pekünlü, sınıfları da tek tek dolaşarak kontrol yapıyor. Pekünlü`nün kendilerini sürekli tedirgin ettiğini belirten Matematik bölümü 1. sınıf öğrencisi Tuğba Özen, "Okula gelirken derslerimizi düşünmemiz gerekiyor fakat biz, Rennan Hoca nereden önümüze çıkacak, ne zaman kovacak derdindeyiz. Derslerimize giremiyoruz. Hakaretlere maruz kalıyoruz. Dekanlığa şikayetlerde bulunduk." diye konuştu. Pekünlü`nün sürekli peşlerinde olduğunu vurgulayan Özen, "Böyle girmemem gerektiğini söyledi, ben de çıkmayacağımı söyledim. Elinde fotoğraf makinesi ve eski tarihli yazılarla geldi. Bu yazıların son kullanma tarihinin geçmeyeceğini belirterek, fotoğraflarımı çekmeye başladı. Daha sonra herkesin önünde hakaret etti bana. Beni böyle derse alan öğretmenlerime de kızarak, böyle sınıfa almamaları gerektiğini söyledi." dedi. (Ajanlar)

İlgili Haber

Ege Üniversitesi`nde Başörtülü Öğrenci Avı!

4 gün önce ... Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. E. Rennan Pekünlü, okulun giriş kapısında ...

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir