• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
Ülkenin Büyük Bölümünde Yağış Görülecek.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkenin büyük bir bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların öğle saatlerinden itibaren Giresun, Tokat ve Ordu ile gece saatlerinde Rize çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

 

HAVA SICAKLIĞI :Batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, iç kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu bölgelerde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Giresun, Tokat ve Ordu ile gece saatlerinde Rize çevrelerinde kuvvetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, lokal su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım, yağış anında lokal kısa süreli fırtına, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması beklenmektedir.

 

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Sabah saatlerinde Balıkesir çevrelerinde sis bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Muğla çevrelerinde sis bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Göller yöresi ile Kemer çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Giresun, Tokat ve Ordu ile gece saatlerinde Rize çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Şırnak ve Hakkari çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Adıyaman ve G. Antep çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Şanlıurfa, Mardin, Kilis ve Gaziantep çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor.

 

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Gökgürültülü sağanak yağışlı (9/22)
İstanbul: Gökgürültülü sağanak yağışlı (14/22)
İzmir: Parçalı bulutlu (15/26)
Bursa: Gökgürültülü sağanak yağışlı (10/24)
Konya: Gökgürültülü sağanak yağışlı (9/20)
Adana: Gökgürültülü sağanak yağışlı (15/27)
Mersin: Gökgürültülü sağanak yağışlı (18/27)
Diyarbakır: Parçalı bulutlu (11/28)
Batman: Parçalı bulutlu (11/28)
Şanlıurfa: Parçalı bulutlu (15/29)
Gaziantep: Gökgürültülü sağanak yağışlı (12/23)
Mardin: Parçalı bulutlu (16/24)
Van: Çok bulutlu (10/22)
Bingöl: Çok bulutlu (12/25)
(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir