• DOLAR 32.516
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2436.39
  • ...
İskenderun`da 6 Kur`an Kursu Öğrencisi Boğuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alınan bilgiye göre, Kırıkhan ilçesindeki Kur`an kursunda okuyan bir grup öğrenci Karaağaç beldesine gelerek denize girdi.

Denize giren öğrencilerden 5`i boğuldu, 9 öğrenci çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Kurtarılan öğrenciler İskenderun Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alındı.

Denize giren öğrencilerden 1`inin kaybolduğu, arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Kimlikleri belirlendi 
Karaağaç beldesinde denize girdikten sonra kaybolan öğrencilerden Ömer Faruk Kurter`in cenazesi yapılan çalışmalar sonucu bulundu. Denizde boğulan diğer 5 öğrencinin isimlerinin ise Eyyüp Can Seher, Ramazan Duran Güven, Mustafa Kul, Mehmet Bilgin ve İzzet Zorba olduğu öğrenildi.

Öğrencilerin cenazesi İskenderun Devlet Hastanesi Morgu`na kaldırıldı.

Cumhuriyet savcısının da katıldığı otopsinin ardından cenazeler ailelerine teslim edildi. 

Boğulma tehlikesi geçiren ve çevredekiler tarafından kurtarılan 8 öğrenci de İskenderun Devlet Hastanesi`nde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. Öğretmen Yunus Pamuk`un ise aynı hastanedeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Soruşturma başlatıldı
Kırıkhan Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ile olay yerinde incelemede bulunan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Kırıkhan ilçesi Kur`an kursundan 1 belletmen ve 18 öğrencinin İskenderun`a bağlı Karaağaç beldesine gezi düzenlediklerini belirterek, gezi esnasında yüzmek amacıyla denize giren Kur`an kursu öğrencilerinden 6`sının boğulduğunu bildirdi. 

Lekesiz, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını belirtti.

(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir