• DOLAR 32.449
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2438.03
  • ...
Şırnak Halkı Saldırıyı Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- İki gün önce, Şırnak AK Parti Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkanı Ali Kılınç'ın saldırı sonucu hayatını kaybetmesi olayı Şırnak Halkı, Sivil Düşünce Platformu ve Şırnak Sivil Toplum Kuruluşlarının ortaklaşa düzenledikleri bir basın açıklamasıyla kınandı.

Bugün Saat 16.30'da Şırnak Cumhuriyet Meydanında halkın yoğun ilgi gösterdiği basın açıklamasını, Şırnak Ticaret Odası Başkanı Osman Geliş Okudu.

Hepimizin bildiği gibi iki gün önce Şırnak'ta menfur bir saldırı sonucu herkesin sevgi, saygı ve güven duyduğu dostumuz, arkadaşımız, hemşerimiz Ali Kılınç'ı kaybettik diyen Geliş; "Bu olay Şırnak halkıyla beraber tüm insanlığa ve huzura yapılmış alçakça bir saldırıdır. Tüm Şırnak halkı bu acı ve endişeyi yüreğinde hissetmektedir. Bu acımızı hiçbir şey hafifletemez ancak bu olay karşısında sessiz kalmamız, bu ve benzeri saldırılara davetiye çıkarmaktır. Bizler yaşam hakkının kutsallığına inanmaktayız. Bu kutsal hakkın başkaları tarafından ortadan kaldırılmasına kesinlikle karşıyız." ifadelerini kullandı.

Bu alçakça saldırının sebebi ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin lanetlediklerini belirten Geliş; "Şırnak halkı olarak bu ve benzeri saldırıların karşısında durduğumuzu herkese göstermeliyiz. Adli makamların hızlı bir şekilde çalışıp failleri hukukun önüne çıkarmasını bekliyoruz." Dedi.

Basın açıklamasından sonra olay 2 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Oturma eyleminden sonra hayatını kaybeden Ali Kılınç'ın çocukları da duygu dolu bir mektup bir de şiir okudular.

Ali Kılınç'ın 18 yaşındaki oğlu Yasin Kılınç gözyaşları içinde okuduğu mektupta ;

"Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Babamı öldüren ve öldürten her kimse Allah onları hak yoluna getirsin. Allah onları affetsin.
Ve Sayın Başbakanımıza bir ricam olacak.
Sayın Başbakanım; Rahmetli Babam size aşıktı. Ve size bağlıydı. Sizden tek isteğim, babamın mezarı başında bir fatihayı şerife okumanız. Babam bana verdiği babalık hakkını bilemedim. O bana yaklaştıkça ben ondan uzaklaşıyordum. Çok pişmanım, babamın değerini bilemedim. Ve bundan sonrada aileme layık olmaya ve babamın yürüdüğü yolda yürüyeceğime yemin ederim. 8 kardeşin babası öldü diye başımız eğilmeyecek, dik duracağız" dedi.


Ali Kılınç'ın 16 yaşındaki oğlu Doğan Barış Kılınç ise okuduğu şiirde;

"5 kurşundu sana ihanet eden,
5 demir parçası,
Ve birazda baruttu seni bu hayattan alıkoyan,
Yürekliydin, neşeliydin, coşkuluydun, adaletliydin.
Adam kelimesinin tam anlamıydın belki de.
Belki de buydu sana hazmedememişlik.
Buydu seni bizden ayıran.
Sen hiçbir zaman bu diyardan göç etmedin etmeyeceksin de.
Şehrinuh'un bu topraklarında çileyi en çok çekenlerindendin.
Ve buna rağmen baskı politikasına boyun eğmeden yolunda dimdik yürüyen adamlardandın, Hatta adamdın.
Ve öylede kalacaksın herkesin aklında.
Uğurlar olsun Sana Ey Güzel İnsan,
Mekanın Cennet Olsun." Diyerek dinleyenleri gözyaşına boğdular. (Emcet Yalçın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir