• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Yağışlar Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beklenen yağışlar geliyor.

Yurdun büyük bölümü yağışlı havanın etkisine girerken, uzmanlar özellikle Marmara bölgesine dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

Uzmanlar su baskını ve sel riski konusunda uyarıyor. 

Meteoroloji Mühendisi Adil Tek,  "Gün içerisinde Ege, Akdeniz, Marmaranın güneyi özellikle Balıkesir, Çanakkale arasında yağışlar çok kuvvetli olacak ki öğle saatlerine ve akşam saatlerine doğru buralarda kuvvetli su baskını, sel riski bulunuyor. " dedi.

Yağışlı hava Türkiye`nin önemli bir bölümünde etkili oluyor.

Uzmanlar özellikle Marmara Bölgesi`nde yağışların şiddetli geçmesini bekliyor.

Adil Tek, "Marmara denizinin etrafında çok kuvvetli yağış var. İstanbulda Bakırköy, Pendik yani denize olan kıyı kesimlerde yağış kuvvetli gözüküyor. Yine gece saatleri için aynı şeyi söyleyeceğiz." dedi.

Hava şartlarının deniz ulaşımını etkileme riski bulunuyor.

Tek, "Trakya`da özellikle Tekirdağ`da sel riski var geçmiş yılllardaki sel yaşanabilir. Bu akşam dikkat edilmesi gereken Marmara`ya dikkat diyoruz bu akşam ve gece saatleri için. Bu yağışla birlikte gece Marmara Denizi`ndeki oluşacak rüzgarla birlikte feribot seferlerinde ve deniz ulaşımında aksamalar yaşanabilir." dedi.

Yağışların üç gün boyunca etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Adil Tek, "Gün içerisinde ama yarın Akdeniz, Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz ve Güney Dogu Anadolu`da yine yağış devam edecek. Pazar günü için Marmara, Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu`nun kuzeyi yağmurlu olacak.ülke genelindeki tablo böyle." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir