• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
Hasankeyfli Çocuklar Kitap İçin Yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hasankeyf'teki ilköğretim okulu ve lise öğrencileri, "Kumbaramdaki Para" isimli SODES projesi kapsamında yirmi gündür harıl harıl çalışıyor. Çalışmanın sebebi Kaymakamlığın kendilerine verdiği kumbaraları olabildiğince doldurmak.

 

Öğrenciler, öğretmenlerinin sorduğu soruya verdikleri her doğru cevap için 1 TL'lik kupon kazanıp kumbaralarına attılar. Yirmi gün süren uğraşlar sonunda her okul sırayla Hasankeyf Köprüsü yanındaki seyir alanına kurulan büyük kitap çadırının başında toplandı.

 

Kütüphanede 10 bin farklı yayınevine ait 22 bin adet kitap bulunuyor. Vali Ahmet Turhan, yaptığı konuşmada: "Hasankeyfli çocuklar dünyanın en güzel yerleşim birimlerinden biri olacak olan yeni Hasankeyf'te en güzel okullarda okuyacaklar. En çok doktor, hemşire, mühendis bu ilçeden çıkacak" dedi.
Kumbarasını en çok dolduran öğrenciye laptop sözü de veren Turhan, Hasankeyf Kaymakamı Cevat Uyanık ve İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ile kütüphanenin açılışını yaptı. Bir müddet kütüphaneyi gezen Turhan, kitapları inceleyerek bilgi aldı. Hasankeyf Kaymakamı Cevat Uyanık, Hasankeyf'in artık sadece tarihiyle değil, okuyan çocuklarıyla da gündeme geleceklerini ifade etti.

 

Öğrenciler kumbaralarını boşaltarak içindeki kuponları saydırdı ve çadırda kurulan kütüphaneden beğendikleri kitapları kuponlarının karşılığı olan TL karşılığında satın aldılar. Öğrenciler, aldıkları kitapları geri vermeyecek, tamamen kendilerine ait olacak. Kitap fuarı 3 gün açık kalacak ve Hasankeyf'teki 1800'ün üzerindeki öğrencinin kitap ihtiyacını giderecek. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir