• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Almanya 1 Trilyon Euroluk Zararın Eşiğinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ekonomisi sallantıda olan Yunanistan, İspanya ve Portekiz`in iflas etmesi halinde Almanya`nın uğrayacağı zararın 700 milyar euroya ulaşacağını belirten Prof. Sinn, Federal Merkez Bankası`nın tahsil edemeyeceği meblağın da 300 milyar euroya varacağını kaydetti.

Rheinische Post gazetesine konuşan ifo Başkanı, "Euro`yu kurtarmak için halihazırda devasa bir risk almış durumdayız. Yunanistan`ın bize kaybettireceği 80 milyar euro bu rakamın yanında çok küçük kalıyor.” diye konuştu.

Prof. Sinn Yunanistan`ın Euro bölgesinden çıkarılması gerektiğini belirterek, “Zaten bundan iki yıl önce Yunanistan`ın bunu kendi çıkarı için gerektiğini söylemiştim. Yunanistan, Euro bölgesi içinde, iktisadi bunalımdan çıkmak için ihtiyaç duyduğu rekabet kabiliyetini elde edemeyecek.” ifadelerini kullandı.

Yunanistan`da bu ay yapılan seçimlerin ardından hükümet kurma çalışmaları başarısızlıkla sonuçlandığı için seçimler gelecek yinelenecek. Yapılan anketler seçimlerde bu kez AB ve IMF`nin talep ettiği tasarruf planlarına karşı çıkan siyasi kanadın oylarını arttıracağını gösteriyor. Bu ise ekonomi çevrelerinde Yunanistan`ın iflas edebileceği ve bunu takiben de eski para birimi drahmiye geri dönülebileceği endişesinin yaşanmasına yol açıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir